Kirkpinar Agasi Selim Açiklamasi 'Ben Hiçbir Pehlivandan Korkmam'

Kirkpinar Agasi Seyfettin Selim, Edirne’de yaptigi konusmada, “70-80 baspehlivan var, simdi 40 tane çikacak, bunlarin birçogunun hiç kimseyi yendigi yok. Ben hiçbir pehlivandan korkmam. Bunu çok net söylüyorum, hiç basarisi yok ama gelip Kirkpinar’da güresecek ve sirf Kirkpinar’da gürestim diyecek, ben de istemiyorum kardesim” dedi.

Kirkpinar Agasi Selim Açiklamasi 'Ben Hiçbir Pehlivandan Korkmam'
Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis ve Kirkpinar Agasi Seyfettin Selim Edirne’de gerçeklestirdigi toplantida Kirkpinar’la ilgili olarak açiklamalarda bulundu.

Agalik ihalesiyle ilgili konusan Kirkpinar Agasi Selim, Kirkpinar’in güresin olimpiyati oldugunu ve öyle de anilmaya devam edecegini belirterek, “Bu isin parayla alakasi yok, benim yapmis oldugum yardimlara bakarsan Kirkpinar’da bana daha 50 yil agalik yaptirirdi" dedi.



“Agalik ihalesi 22 milyon 222 bin TL bedelle açilacak”

Kirkpinar Agasi Seyfettin Selim de Kirkpinar’da uzun yillar agalik yaptigini ve artik Kirkpinar agaligini tasiyacak birine devretmek istedigini anlatti.

Kirkpinar Agaligi ihalesini 22 milyon 222 bin lira bedelle açacagini aktaran Selim, "Bu isin parayla alakasi yok, benim yapmis oldugum yardimlara bakarsan Kirkpinar’da bana daha 50 yil agalik yaptirilirdi" dedi.

Selim, er meydaninin yenilenmesini destekledigini, bu konuyla ilgili gereken destegi de verecegini kaydetti.



"Lig usulüyle belirleme sistemi Kirkpinar’i taçlandiracak"

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis, ise Kirkpinar Er Meydani’nin yenilenmesi için gerekli görüsmelerin yapildigini ve herhangi bir durum söz konusu olmadigi takdirde ayni yerde kalmasinin planlandigini ifade etti.

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Türkis, 663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri kapsaminda kentte bir otelde düzenlenen toplantida, ata sporu yagli gürese katkida bulunmak için hep birlikte çalismalar yaptiklarini söyledi.



Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne katilimin bu yil baslanan lig usulüyle belirleme sisteminin Kirkpinar’i taçlandiracagini aktaran Türkis, "Yeni sistemin Kirkpinar’a zarar vermek degil Kirkpinar’i kurtarmak amaciyla yapildigini ifade ettik. Herkesin katilmasinin serbest oldugu yer degerli bir yer degildir. Katilimin belirli kurallara baglandigi objektif kriterlerle korundugu yerler degerlidir, biz de Kirkpinar’da bunu yaptik" dedi.



“Kirkpinar Er Meydani’nin yenilenmesiyle ilgili görüsmeler yaptik”

Kirkpinar daveti dolayisiyla Ankara’da çesitli ziyaretler ve temaslarda da bulunduklarini anlatan Türkis, Kirkpinar Er Meydani’nin yenilenmesi ile ilgili görüsmeler gerçeklestirdiklerini dile getirdi.

Yeni er meydaninin en kisa zamanda hayata geçmesi için adim attiklarini belirten Türkis, "Kesinlikle Kirkpinar’in saha sorunu çözülecek. Valimiz, belediye baskanimiz, Kirkpinar agamiz bu konuya vakif ve konu degerlendiriliyor. Edirne’ye Kirkpinar’a yakisir bir güres sahasi yapilacak ve hepimiz bundan mutluluk duyacagiz" diye konustu.

Er meydaninin ayni yerinde kalmasini destekledigini anlatan Türkis, yerle ilgili tüm dinamiklerin bir araya gelip karar verecegini kaydetti.

Kaynak: İHA