Kars'in Kavun Ve Karpuz Ihtiyaci Digor'dan Karsilanacak

Kars’in kavun ve karpuz ihtiyaci Digor’dan karsilanacak. Digor’da 270 dekarlik alana kavun, 30 dekarlik alana ise karpuz ekimi yapildi.

Kars'in Kavun Ve Karpuz Ihtiyaci Digor'dan Karsilanacak
Kars Tarim ve Orman Müdürü Enver Aydin, beraberindeki Digor Ziraat Odasi Baskani Ismet Hagi ile birlikte ilçeye bagli Asagibasköy köyünde kavun ve karpuz üretimi yapan üretici Abdullah Adiman’in kavun ve karpuz ekimi yaptigi alanda bir takim incelemelerde bulundu.

Üretici Abdullah Adiman’in 270 dekar alanda kavun ve 30 dekar alanda karpuz üretimi yaparak üreticilere örnek olduguna dikkat çeken Aydin, “Toprak ve iklim yapisi itibari ile üretimin oldukça verimli, bölgeye adaptasyonun iyi oldugu gördük. Kavun ve karpuz çesitlerinin bölgemizde yayginlastirilmasi için çalismalara devam edilmesi gerekiyor” dedi.

Tarim ve Orman Müdürü Enver Aydin, üretici Abdullah Adiman’i göstermis oldugu üretim azmi ve çabasi için tebrik ederek, bereketli bir sezon diledi.

Öte yandan Kars’ta açik alanda yeni bir ürün çesidi daha üretilirken, kavun ve karpuz ekiminin gelistirilmesi için çalisma yapilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA