Ögretmenligi Birakarak Çiftçilige Basladi Açiklamasi Ögretmen Maasina 10 Isçi Çalistiriyor

Tokat’ta, geçirdigi saglik problemleri sonrasi ögretmenlik meslegini birakip çiftçilik yapmaya baslayan kisi, simdi yaninda ögretmen maasina 10 isçi çalistiriyor.

Ögretmenligi Birakarak Çiftçilige Basladi Açiklamasi Ögretmen Maasina 10 Isçi Çalistiriyor
Marmara Üniversitesi Teknik Egitim Fakültesi Metal Isleri Bölümünden mezun olan Medet Dogan, 4 yil ögretmenlik yapti. Geçirdigi beyin ameliyatindan sonra dogdugu topraklar olan Tokat’a dönmeye karar verdi. Niksar’da ekilmeyen. atil durumdaki 1 dönüm arazi satin aldi. Ilk etapta hayvancilikla baslayan Dogan daha sonra 1 dönüm araziye sera kurdu. Burada 17 yil boyunca tarim ürünleri yetistiren Dogan, tarim arazilerini 22 dönüme kadar genisleterek sera sayisini ise 12’ye yükseltti. Yaz mevsiminde bölgenin domates, salatalik, biber ve patlican ihtiyacini karsilayan Dogan, kis aylarinda da marul yetistiriyor. Yaninda ise 10 isçi çalistiriyor.

“Isçilerime ögretmen maasi kadar maas veriyorum”

Dogan, çalisanlarina ögretmen maasi kadar ücret ödedigini belirterek, “Asil meslegim ögretmenlik. Marmara Üniversitesi Teknik Egitim Fakültesi mezunuyum. 4 yil ögretmenlik yaptim. 2007 yilinda bu araziyi satin aldim. Ilk önce hayvancilikla basladim. Daha sonra seraciliga döndüm. 1 dönümle baslayarak su an da 12 dönüm seraya ulastik. 12 dönüm kapali alan 10 dönümde açik alan olmak üzere toplam 22 dönüm alanda sebze üretimi yapiyorum. Bu yil seralarda agirlikli olarak domates ve salatalik var. Açik alanda da biber, patlican ve karpuz var. Bütün sebzelerden hemen hemen var. Biber çesitleri de mevcut. Bunu Niksar pazarinda kendim de pazarliyorum. Bazi manavlara da veriyorum. Agirlikli olarak Tokat haline götürüp teslim ediyorum. Istanbul’da yöneticilikten biraz sikilmistim. Saglik problemi yasayarak beyin ameliyati olmustum. Bu vesileyle memleketime gelmek istedim. Burasi bereketli topraklara sahip ovadir. Niksar bölgesi çok önemli. Dünyanin küresel isinmadan en son etkilenecegi bölge olarak Kelkit Vadisi diyorlar. Bu nedenle burayi tercih ettim. Çok da memnunum. Bugün ögretmenlikten elde edecegim gelirin çok üstünde gelir elde etmekteyim. Ögretmenin elde ettigi gelir kadar insan çalistiriyorum. Günlük 8-10 insan devamli olarak çalisiyor. Yazin domates, kisin da marul üretimi yapmaktayim. Burada yaklasim 400 dönüm arazi Dönekse tarafinda ekilmeyen, bos birakilmis, tabiri caizse eseklerin dahi otlatilmadigi bir alandi. Görüldügü gibi taslik alan. Bu taslik alanda bugün bu üretimi yapmaktayiz” dedi.

Kaynak: İHA