Kastamonu'daki Orman Yangina 18 Saattir Müdahale Devam Ediyor

Kastamonu’nun Ihsangazi ilçesinde çikan orman yangina müdahale 18 saattir devam ediyor. Yanginla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu, “Insallah 1-2 saat içerisinde yangini kontrol altina alacagiz” dedi.

Kastamonu'daki Orman Yangina 18 Saattir Müdahale Devam Ediyor
Kastamonu’nun Ihsangazi ilçesine bagli Cambaz ve Koçcagiz köyü sinirlarinda bulunan ormanlik alanda dün aksam saatlerinde, yildirim düsmesi neticesinde çikan yangin devam ediyor. Kastamonu Orman Bölge Müdürlügü’ne baglik ekipler ile kurumlara ait is makineleri ile yangin söndürülmeye çalisiliyor. 6 arazöz, 12 tane su ikmal araci, 20 tane ilk müdahale ekip araci, 80 orman isçisi, 20 mükellef ve 1 hava helikopteri ile yangina dört bir yandan müdahale ediliyor. 18 saattir süren yanginin yaklasik 2 saat içerisinde kontrol altina alinmasi hedefleniyor.

“Insallah 1-2 saat içerisinde yangini kontrol altina alacagiz”

Yanginla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu, “Dün aksam saat 17.30 itibariyle özellikle Ilgaz Dagi etrafinda çok ciddi yildirimlar düstü. 10’un üzerinde yildirim nedeniyle yangin çikti. An itibari ile bu yanginlarin 9’unu söndürdük. Bulundugumuz noktada söndürme çalismalarimiz devam ediyor. Yaklasik 16 arazözümüz, 12 tane su ikmal aracimiz, 20 tane ilk müdahale ekip aracimiz, 80 orman isçisi, 20 tane mükellef ve 1 hava helikopteri ile söndürme çalismalarina devam ediyoruz. Insallah 1-2 saat içerisinde yangini kontrol altina alacagiz. 2 adet dozer ve bir adet greyder ile ulasimi saglamaya çalisiyoruz. Daha etkin müdahale ve yanan yer ile yanmayan alanlarin arasini ayirmak için de çalismalarimizi devam ettiriyoruz” dedi.



“Yaklasik 10 yildirim düsmesi ve firtina sebebiyle yangin meydana geldi”

Yangina ilk andan itibaren müdahale edildigini belirten Ihsangazi Belediye Baskani Hayati Saglik ise “Öncelikle hepimize geçmis olsun. Kastamonu Merkez ve Ihsangazi ilçesi sinirinda yaklasik 10 yildirim düsmesi ve firtina sebebiyle yangin meydana geldi. Su an içerisinde bulundugumuz alan hariç digerleri kontrol altina alindi. Komsu ilçelerden gelen orman ve kamu kurumlarimizin makine ve ekipleri ile yangina aninda müdahale edildi” diye konustu.

Kaynak: İHA