Erenler Belediyesinden Çocuklara Metropolitan Testi

Erenler Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü-ERAKOM Birimi tarafindan Çocuk Danismanligi Hizmeti çerçevesinde, ’Metropolitan Okul Olgunlugu Testi’, ilkokula baslayacak olan çocuklara yapilmaya baslandi.

Erenler Belediyesinden Çocuklara Metropolitan Testi
Erenler Belediyesi Kültür ve Sosyal Isleri Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Erenler Aile Koruma Merkezi (ERAKOM) tarafindan Çocuk Danismanligi hizmeti kapsaminda ‘Okul Olgunlugu’ testi yapilarak ilkokula baslayacak çocuklarin okul için yeterli olgunluga hazir olup olmadiklari ölçülüyor. Böylelikle velilerin önüne okul öncesinde karar vermelerini kolaylastirici veriler ortaya konuyor.

Çalisma hakkinda bilgi veren Erenler Belediye Baskani Senol Dinç, çocuklarin akademik hayatlarinda ilk adim olan ilkokul çaginin önemine vurgu yaparak, Metropolitan Testi hakkinda, “Çocuklarimiz en kiymetlilerimiz. Evlatlarimizin akademik hayatlarinda önemli bir adim olan ilkokul çagina ayak basmadan önce ERAKOM birimi bünyesinde Metropolitan Testi uyguluyoruz. Çocuklarimizin okul için gerekli olgunluga ne ölçüde sahip olduklarini tespit edebiliyoruz. Okul öncesi grubu çocuklarimizin kendilerinden beklenen becerilerini (kelime haznesi, verilen yönergeleri anlayabilme ve uygulamayi basarabilme, el göz koordinasyonu vb.) ölçüyoruz. 6 alt test ve 100 maddeden olusan testimizin sonuçlarini da velilerle paylasiyoruz. Kisacasi çocuklarimiz için bilimsel yöntemlerle çalisiyoruz. Vatandaslarimizin tek yapmasi gereken 444 25 54 ü arayarak basvurularini iletmeleri. Ayni zamanda erenler.bel.tr web sitemiz üzerinden de ERAKOM basvuru linkine girerek basvurularini iletebilirler” seklinde konustu.

Teknik ve Sosyal hizmetler alaninda yapilan kapsamli çalismalar hakkinda da degerlendirmelerde bulunan Erenler Belediye Baskani Senol Dinç, belediyeciligin sadece teknik altyapiya yatirim yapmak olmadigini vurgulayarak, “Biz hizmeti vatandaslarimizin refahini arttirmak için yapiyoruz. Güzel yollar ve kaldirimlarda yürüyen, çöpü düzenli alinan, parklari temiz olan bir ilçede, mutsuz insanlar görmek istemedigimiz bir sey. Teknik ve sosyal hizmetler alanindaki çalismalarimiz birbirine paralel yürüyecek. Terazinin bir kefesine agirlik verip dengeyi bozmayacagiz. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüz de bu anlamda önemli çalismalar yapmakta. Kültür ve sanat faaliyetlerinin ön plana çikmasini saglayacagiz. Bu konuda ki çalismalarimiza hiz verdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA