Deliklikaya Selalesi'nin Güzelligini Gözler Önüne Serdi

Artvin’in dogal güzelliklerinden biri olan Delikli kaya Selalesi, bu kez sira disi bir drone gösterisine ev sahipligi yapti. Drone pilotunun selalenin önce içinden sonra da altindan geçerek çektigi görüntüler büyük ilgi topladi.

Deliklikaya Selalesi'nin Güzelligini Gözler Önüne Serdi
Artvin’in Murgul ilçesine bagli Basköy’de yüksekten akan suyun kayayi zamanla asindirmasiyla ’yüzük’ seklindeki delikli bir kaya içinden akmaya baslamasi ile selaleye bölge halki tarafindan ’Delikli Kaya’ ismi verilirken, selale yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgisini çekiyor.

Kentin dogal güzellikleri kayit altina alan, Yerel Rehber ve Turizm Gönüllüsü Osman Demir, Delikli Kaya Selalesinde drone uçusu yapti. Pilotun ustalikla kontrol ettigi drone, selalenin delikli yapisinin içinden geçerek nefes kesen anlara imza atti. Ardindan drone, selalenin altindan geçerek etkileyici su manzarasini gözler önüne serdi. Görüntülerin sosyal medyada paylasilmasiyla birlikte büyük yanki uyandiran bu cesur uçus, dogaseverler ve teknoloji meraklilari tarafindan begeniyle izlendi. Kullanicilar, pilotun yeteneklerini ve Delikli Selale’nin dogal güzelliklerini övgü dolu yorumlarla dile getirdi.

Osman Demir, yaklasik 10 yildir Artvin’de bulunan dogal ve tarihi güzellikleri çekip tanitmaya çalistigini ifade ederek sunlari söyledi:

"Ilimizde oldukça fazla turistlik destinasyon var. Göller, salaleler, magaralar, kanyonlar, Zirveler, bunlarin yaninda tarihi yapilarda var. Mümkün oldugu kadar bunlari tanitmaya çalisiyorum. Bugünde Murgul ilçemizi ziyaret ettik. Burada bulunan delikli kaya selalesini çekimler yaptik çekimler büyük ilgi gördü. Firsat buldukça Artvin’imizi tanitmaya devam edecegiz çünkü Artvin’i seviyoruz gereken önemi görmesini istiyoruz.”
Kaynak: İHA