Çanakkale'de Husumetlisini Öldüren Tutuklu Sanik Için 'Kasten Öldürme' Suçundan Müebbet Hapis Cezasi Istendi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde aralarinda husumet olan Mehmet Onay’i pompali tüfekle öldüren tutuklu Yalçin Baskurt için savci ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ile cezalandirilmasini talep etti.

Çanakkale'de Husumetlisini Öldüren Tutuklu Sanik Için 'Kasten Öldürme' Suçundan Müebbet Hapis Cezasi Istendi
Olay, 22 Kasim 2023’te saat 01.00 siralarinda Gelibolu ilçesi Kore Kahramanlar Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre; Yalçin Baskurt, daha önceden alacak verecek meselesi yüzünden aralarinda husumetli bulunan Mehmet Onay’i telefonla aradi. Görüsmeden 3 saat sonra Baskurt, pompali tüfekle Onay’in bulundugu evin önüne geldi. Sokakta bagiran Baskurt’u gören Onay, evden çikti. Bu sirada Baskurt, pompali tüfek ile 2 el ates ederek Onay’i gögsünden vurup agir yaraladi. Ihbarla bölgeye polis ve saglik ekipleri gönderildi. Gelibolu Sehit Koray Onay Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Onay, hayatini kaybetti. Olayin ardindan yakalanan Baskurt, gözaltina alindi. Gelibolu Ilçe Emniyet Müdürlügü’ndeki islemleri ardindan adliyeye sevk edilen Baskurt, tutuklandi.

Gelibolu Cumhuriyet Savciliginca olayla ilgili sorusturmasini tamamlanarak iddianame hazirlandi. Iddianamede, sanik Yalçin Baskurt’un ifadesine yer verildi.

Mehmet Onay’in oglunun evinde hirsizlik yaptigini belirten tutuklu sanik Yalçin Baskurt, “O nedenle aramizda husumet vardi. Normalde kendileriyle sadece is için konusmustum. Sarhos olduklari için bir, iki saat kadar sonra beni arayip, tehdit ve hakarette bulundular. ’Neredesin’ diye sorup, ’Seni evden almaya gelecegiz’ dediler. Daha sonra kokoreç yemeye gittim. Mehmet Onay’a herhangi bir sekilde küfür veya hakarette bulunmadim. Iki, üç bira içmistim. Herhangi bir sarhoslugum yoktu. Anil, Ayhan ve Mehmet Onay ile konusmaya gitmisti. Anil’i merak ettigim için bir sey oldu mu acaba diyerek Ayhan’in evine gittim. Yanimda tornavida, yan keski, kontrol kalemi, ekmek biçagi ve ayriyeten tüfek vardi. Orada Mehmet Onay ile karsilastim. Onay, herhangi bir sey demeden, dogrudan bana saldirdi. Tüfekle korkutmak için ates ettim. Üzerime gelince panikledim ve 1 el daha ates ettim. Ondan sonra panikleyip, evime gittim. Kesinlikle Ayhan’in evinin orda beklemedim. Sadece Anil’i beklemek için oradaydim" dedi.



Sanigin elindeki siyah cisim kameraya yansidi

Iddianamede, kamera incelemeleri sirasinda Yalçin Baskurt’un kendi ikametinden olay yerine dogru yürümekte oldugu, o sirada sol elinden asagiya dogru sarkan bir cismin oldugu belirtildi. Iddianamede, diger bir kamera görüntüsünde ise Mehmet Onay ile Yalçin Baskurt’un kaldirim üzerinde karsi karsiya geldikleri, görüntü kaydinin olay yerine uzak olmasi nedeniyle taraflar arasinda arbede yasanip yasanmadigi belirlenemediginin alti çizildi. Ayrica görüntülerin devaminda, Baskurt’un kosarak yola dogru ilerledigi, bu esnada elinde siyah renkte bir cisim oldugu, Mehmet Onay’in da kaldirimda ayakta bekledigi görüldügü belirtildi. Baskurt’un orada park halinde bulunan bir aracin arkasina yöneldikten sonra önce yolun refüj kismina ve daha sonra da yolun karsi tarafina kosarak geçtigi, bu esnada Mehmet Onay’in kaldirimin üzerine düstügü tespit edildigine de iddianamede yer verildi.

Ifadeler ve toplanan deliller isiginda savci, Baskurt’un ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ile cezalandirilmasini talep etti.
Kaynak: İHA