OKA Yönetim Kurulu Çorum'da Toplandi

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) yönetim kurulu Çorum’da toplandi.

OKA Yönetim Kurulu Çorum'da Toplandi
OKA Yönetim Kurulu Baskani ve Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli baskanliginda yapilan toplantida günden maddeleri görüsülürken, OKA Genel Sekreterligi tarafindan bölgedeki ihracat faaliyetlerini kapsayan bir sunum yapildi.

Bölgesel kalkinma alaninda yönetisim mekanizmasinin en somut uygulayicilarindan olan kalkinma ajanslari ülkenin dört bir yaninda Cumhuriyetin ikinci yüzyilinin topyekun kalkinma hedefini gerçeklestirmeye yönelik çalismalar gerçeklestirdigini belirten Vali Zülkif Dagli, “Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi da Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden olusan bölgemizde bu hedef dogrultusunda bugüne kadar güzel islere imza attigi gibi, bundan sonraki süreçte de bölgemizin potansiyellerine uygun projeler gelistirerek, bu projeleri bölgemize kazandirmaya yönelik çalismalarina devam edecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen Merkezi Programlar çerçevesinde uygulamalari devam eden projelerin yanisira, yeni yapilan proje basvurularini görüsecegiz. Yönetim Kurulumuzda gündeme alacagimiz konulardan bir digeri ise "Anadolu’daki Bereket, Birikim ve Beceri" ekseninde gelistirilen ve sayin Emine Erdogan himayelerine alinan Anadolu’dakiler Platformu ve bu platform ile bölge illerimizde gelistirebilecegimiz çalismalar olacak. Anadolu’dakiler, zengin Anadolu kültürünün Bölgemizdeki örneklerinin tanitilmasina, bilinirliginin artirilmasina ve gelecek kusaklara aktarilmasina yönelik önemli firsatlar barindirmaktadir. Bu açidan illerimizde Anadolu’dakiler kapsaminda degerlendirilebilecek potansiyel degerlere odaklanacagiz” dedi.

Toplantiya Amasya Valisi Yilmaz Doruk, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Tokat Belediye Baskani Mehmet Kemal Yazicioglu ve yönetim kurulu üyeleri katildi.

Kaynak: İHA