Yesilyurt Belediye Meclisi Temmuz Ayi Toplantisini Yapti

Yesilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayi Toplantisinda gündemdeki komisyon raporlari ile teklifleri tek tek görüserek karara bagladi.

Yesilyurt Belediye Meclisi Temmuz Ayi Toplantisini Yapti
Yesilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasi Meclis Salonunda Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit Baskanliginda gerçeklesen Temmuz Ayi Toplantisi Saygi Durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Açilis ve yoklamanin ardindan ilk olarak 06 Haziran 2024 Tarihli Meclis Toplantisinin karar özeti oy birligiyle kabul edildi.

Agirlikla imar maddelerinin görüsüldügü toplantida; Yesilyurt Belediye Meclisinin 02.03.2022 tarih ve 79 sayili kararinda, “Tabii zemini yoldan yüksek veya yola nazaran set teskil eden arazilerde yapilmasi planlanan bodrum hariç iki katli veya villa tipi yapilarin tabi zeminden kotlandirilmasi halinde, ön bahçe mesafesi içinde, tabi zemin altinda kalmak ve bahçe vasfini ortadan kaldirmamak sartiyla, iç net yüksekligi 2.60 metreyi asmayan ve uygun oldugu hallerde esas yapi ile irtibati buradan saglanan, civarin karakteri veya yol ve arazi durumu incelenerek esas yapiya ait kapali set alti otopark yapilmasinda ilgili idare yetkilidir. Yapilacak olan set alti otopark uygulamalarinin oldugu yerlerde veya arazi meyillerinin yüksek oldugu yerlerde, tüm insai faaliyetler göz önünde bulundurularak duvar yüksekligi en fazla 3,5 metre olmalidir. Uygulamalar mühendislik esaslarina göre projelendirilerek idare onayindan sonra yapilmalidir. Set alti otoparklar projelendirilirken, Taks ve emsal alanina dâhil edilmeyip, otopark alani insaat alanina dâhil edilmelidir. Bir araç için net otopark alani 25 m2 olmali ve her yapi için 2 araç otopark alani düzenlenmelidir. Otopark kapilari disa dogru açilmamalidir. Birden fazla ana yapi yapilmasi planlanan parsellerde ise her yapi kendi içinde degerlendirilmelidir. Set alti otoparklarla ilgili uygulamalar mimari estetik komisyonunun uygun görüsü alinarak izinlendirilecektir.” yönünde aldigi karar, “Ancak geçen süre zarfinda bölgede bodrum hariç iki katli veya villa tipi yapilarin yapinin tabi zeminde kotlandirilmis olmasi durumunda ön bahçe mesafesinde egimin bertaraf edilebilmesi için tesviye yapildigi bu kapsamda 02.03.2022 tarih ve 79 sayili Belediyemiz Meclis karari ile izin verilen otopark yapimina iliskin kistasta yol kotu ile parsel sinir kotu arasindaki ara degerlerde magduriyetlerin oldugu bu kapsamda bahse konu Meclis Kararinda zikredilen “tabi zemin ” ifadesinden “tabi zemin veya tesviye edilmis zemin.” olarak güncellenmesine yönelik teklif görüsülerek kabul edildi.

Yesilyurt Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü tarafindan Meclis Baskanligina sunulan, “7269 sayili kanun kapsaminda düzenlenen güçlendirme ruhsatlari için güçlendirme bitis tutanagi düzenlenmis yapilara ait güçlendirmeye esas yapi kullanma izin belgesinin düzenlenmesine yönelik hazirlanan, “ 7269 sayili kanun hüküm ve esaslar çerçevesinde Valilikler’in ( Il Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ) yetkili kilindigi, orta hasarli konutlar için onarim ve güçlendirme genelgesi dogrultusunda, islemlerinin tamamlanip, tamamlanmadigi ve tamamlanan konutlari ait yapi kullanim izininin verilmesi hususlarinin belediyelerin görev ve sorumluluklarina girdigi belirtilmektedir. Bu kapsamda düzenlenen güçlendirme ruhsatlari için güçlendirme bitis tutanagi düzenlenmis yapilara ait güçlendirmeye esas yapi kullanma izin belgesi düzenlenmesi gerektiginden söz konusu yapilarin düzenlenen belgenin sadece güçlendirme imalatina istinaden düzenlenecegi binanin daha önceden yapim asamasinda kaynaklanan hatalar ve ihlallerin müktesep hak teskil etmeyecegi kullanici vatandaslarin hali hazir haklarinin korunmasi amaçlanmistir” teklifi de onaylandi.

Yesilyurt Belediyesi Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügünün, Yesilyurt Belediyesi’ndeki norm kadro ihdasina iliskin Meclis Baskanligina sundugu teklif ise görüsülerek kabul edildi.

Toplantida ayrica alti madde Imar Komisyonuna havale edilirken, dört madde ise Agustos Ayi Toplantisinda görüsülmek üzere ertelendi. Gündemindeki tüm maddeleri tek tek görüserek karar altina alan Yesilyurt Belediye Meclisi, Agustos Ayi Toplantisini 7 Agustos 2024 Çarsamba günü saat 14:00’de gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA