Rusya'ya Yük Tasiyan Türk Tir Soförlerinin Gürcistan'da Alikonuldugu Iddiasi

Rusya’ya yük tasiyan Türk tir sürücüleri, aylardir Gürcistan’da alikonulduklarini ve bu süreçte araçlarinin parçalandigini iddia ederek yasadiklari magduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardim istiyor.

Rusya'ya Yük Tasiyan Türk Tir Soförlerinin Gürcistan'da Alikonuldugu Iddiasi
Türkiye’nin farkli illerinden yüklerini alan tir sürücüleri, Sarp Sinir Kapisi’ni geçtikten sonra Gürcü polisi tarafindan durdurularak pasaportlari aliniyor. Özellikle Rusya’ya Avrupa yükü tasiyan tir sürücülerine yapilan uygulamada, bazi sürücüler 90 gün, bazilari 40 gün, bazilari ise 30 gündür Gürcü tarafindaki tir parkinda bekletiliyor.

Bazi tirlarin kimligi belirsiz kisiler tarafindan parçalandigini ve tir içinde direksiyon, ayna, sanziman gibi bazi parçalarin da söküldügünü kaydeden Türk tir sürücüleri, bu durumun hem maddi hem de manevi olarak kendilerini zor duruma soktugunu ifade ediyor. Tir soförleri, Gürcistan yetkililerinin herhangi bir gerekçe göstermeden kendilerini ve araçlarini alikoydugunu belirterek "Aylardir burada mahsur kaldik, araçlarimiz parçalaniyor ve biz çaresizce yardim bekliyoruz" dediler.

Türk tir sürücüsü Ferdi Büyük, 50 gündür Gürcistan’da bekletildigini ifade ederek “Burada tir içinde yatiyorum, eve gidemiyorum, pasaportlarimiza el konuldu. Hastalaniyoruz, psikolojimiz bozuldu. Devlet büyüklerimizden yardim bekliyoruz” derken, Ismail Argun ise “24 yildir bu isi yapiyorum. Rusya’ya giderken Gürcü polisi tarafindan durdurulduk, pasaportlarimiza el konuldu. Arabamizda Avrupa’dan gelen yük var. 90 gündür buradayim, Türkiye yetkililerinden bize yardim etmelerini bekliyoruz, magduruz. Bize verilen evraklarla geliyoruz, Sarp Sinir Kapisi’na geliyoruz. Araçlarimiza da Avrupa yükü oldugu için el konuluyor. Normalde buradan geçmemiz yasaksa geri çevrilmesi gerek, onu da yapmiyor, bekletiyorlar” diye konustu.

Hasan Ali Yücel isimli tir soförü ise “Bizim hiçbir suçumuz yokken Gürcistan’in bizi alikoymasi çok garip. Ben yükümü Ankara’dan yükledim. Yüküm is makinesi kepçenin motorunun parçalari, Avrupa patenli oldugu için 5 araba sadece bunun için tutuluyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA