Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'Dis Politikamiz, Devletimizin Ve Milletimizin Çikarlarini Esas Almaktadir'

Disisleri Bakanligi, Suriye politikasi ile ilgili ortaya çikan iddialar hakkinda açiklama yapti. Açiklamada, “Dis politikamiz, devletimizin ve milletimizin çikarlarini esas almaktadir” denildi.

Disisleri Bakanligi Suriye politikasi ile baglantili olarak çikan iddialar hakkinda yazili açiklama yapti. Dis politikada devletin ve milletin çikarlarinin esas alindigi belirtilen açiklamada, “Dis politikamiz, devletimizin ve milletimizin çikarlarini esas almaktadir. Türkiye, bu anlayis tahtinda, güçlü tarihi ve kültürel baglarinin bulundugu Ortadogu’da baris, istikrar ve refahin tesisini hedeflemektedir. Bu siyasetin olusturulmasinda uluslararasi hukuk, insani degerler ve küresel adalet arayisi temel prensiplerimizdir” ifadelerine yer verildi.



Ulusal güvenlige yönelik gerekli önemlerin alinmaktan çekinilmedigi belirtilen açiklamada, “Türkiye, Suriye’deki iç kargasa neticesinde yasanan insani trajedi karsisinda da baslangiçtan bu yana ilkeli bir tutum sergilemistir. Dis politikasini milli menfaatleri dogrultusunda güncelleyen ülkemiz, ulusal güvenligimize yönelik tehditlere karsi gerekli önlemleri almaktan da çekinmemektedir. Demokrasilerde yapici elestirilerle dis politikaya katki saglamak elbette mümkündür. Bununla birlikte, siyasi rant ugruna gerçeklerin çarpitilmasi ve ideolojik bagnazliga dayali ithamlarda bulunulmasi bu kapsamda degerlendirilemez. Ortadogu ve Suriye politikamiza yönelik ortaya atilan iddialar, herhangi bir analitik nitelik tasimadigi gibi temel tarih bilgisinden dahi yoksundur” denildi.

Ortaya atilan iddialarin siyasi rant amaciyla yapildigi söylenen açiklamada, “Türkiye, yillardir taammüden ates çemberine dönüstürülmüs bir cografyada huzur ve istikrar adasi olmayi basarmistir. Ülkemiz bölgede yasanan savaslarin disinda kaldigi gibi milletimizin huzur ve güvenligini perçinlemis, refahini artirmistir. Bu süreçte savunma yeteneklerini de gelistiren ülkemiz, kendi cografyasinda akamete ugrattigi terörle sinir ötesinde de mücadele edebilir hâle gelmistir. Tüm bu gerçekleri görmezden gelerek salt siyasi rant amaciyla mesnetsiz ithamlarda bulunan kesimlerin, bölgemize nüfuz etmeye çalisan egemen güçlerin vekilleri hâline geldikleri de gözden kaçirilmamalidir. Dis politikadaki adimlarimizi, devletimizin ve milletimizin çikarlari dogrultusunda atmaya devam edecegiz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA