Çocukken Hayalini Kuruyordu Açiklamasi Çiktigi Zirveye Türk Bayragini Dikti

Türkiye’nin farkli illerindeki daglarin zirvelerine tirmanislar gerçeklestiren dagci Bülent Balci, Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde bulunan Kirklar dagi ve Baliyurdu tepesine tirmanarak zirveye Türk bayragi dikti.

Çocukken Hayalini Kuruyordu Açiklamasi Çiktigi Zirveye Türk Bayragini Dikti
Çocukluk yillari Çemisgezek ilçesinde geçen, aslen de Çemisgezekli olan dagcilik antrenörü Bülent Balci, Kirklar daginin 2 bin 710 rakimli zirvesi ile ayni gün dagin en yüksek zirvesi olan 2 bin 950 rakimli Baliyurdu tepesine tek basina tirmanis gerçeklestirdi. Dagcilik antrenörü Bülent Balci, bin 800 rakimdan baslattigi tirmanisini, toplamda 34 kilometrelik yürüyüs ve bin 550 metre irtifayla iki zirveli olarak tamamladi.

Çemisgezek ilçe merkezinden görünen zirveye Türk bayragini diken ve zirve kayit defteri birakan dagci Bülent Balci’nin faaliyeti yaklasik 15 saat sürdü. Çocukluk yillarinda uzaktan karli, güzel ve heybetli gördügü Kirklar dagina tirmanmayi hayal ettigini belirten Balci, "Çemisgezek benim çocuklugumun geçtigi memleketim. Çemisgezek ilçe merkezinde her baktigimda, karli ve heybetli görüntüsüyle beni etkileyen Kirklar dagina çikmayi hep hayal etmisimdir. Bu hayalimi gerçeklestirmek ancak 58 yasimda mümkün oldu. Terörden temizlenen daglarimizda olmak paha biçilemez bir deger. Sehitlerimizin ruhlari sad olsun" dedi.

Kaynak: İHA