6 Ayda 2 Bin 170 Kedi Ve Köpek Kisirlastirildi

Osmangazi Belediyesi, 2024 yilinin ilk yarisinda 2 bin 170 sokak hayvanini kisirlastirarak, Bursa’daki 17 ilçe belediyesi arasinda en fazla kisirlastirma yapan belediye oldu.

6 Ayda 2 Bin 170 Kedi Ve Köpek Kisirlastirildi
Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarinin kontrolsüz sekilde üremesini engellemek, hem toplum güvenligini saglamak hem de can dostlarin hayatini koruma altina almak için kisirlastirma çalismalarina hiz verdi. Sokaklarda devriye gezmenin yani sira gelen ihbarlari da degerlendiren ekipler, tespit ettikleri basibos sokak hayvanlarini Sahipsiz Hayvanlar Dogal Yasam ve Tedavi Merkezi’ne götürerek kisirlastiriyor. Veterinerlik Isleri Müdürlügü ekipleri, 2024 yilinin ilk yarisinda kedi ve köpek olmak üzere toplam 2170 sokak hayvanini kisirlastirdi. Yürütülen kisirlastirma çalismalariyla, sokak hayvanlarinin toplum için tehlikeli olmasini engelleyen Osmangazi Belediyesi, can dostlarin yasam hakkini da koruyor. 2024 yilinin ilk yarisinda yapilan kisirlastirmalar ile Osmangazi Belediyesi, Bursa’daki 17 ilçe belediyesi arasinda en fazla hayvan kisirlastiran yapan belediye oldu.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Dogal Yasam ve Tedavi Merkezi, kisirlastirma çalismalarinin yani sira basta kedi ve köpek olmak üzere birçok hayvanin tedavi edilmesini de sagladi. 2024 yilinin ilk 6 ayinda 6 bin 562 sokak hayvanina bakim ve saglik hizmeti verildi.

1664 sokak hayvanina koruyucu hekimlik hizmeti saglandi. Merkezde, bakim ve tedavi uygulamalarinin disinda 297 sokak hayvani yeni sahiplerine kavusturuldu. Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri, 40 bin 150 kilogram kuru mamayi ilçenin çesitli noktalarina birakarak, can dostlarin aç kalmamalarini sagladi.

Can dostlarimiz, yasamlarimizi daha da güzellestiren canlilardir diyen Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, “Sokak hayvanlarinin, kisirlastirilip sahiplendirilmesini dogru buluyoruz. Etkin kisirlastirma ile artan basibos hayvan popülasyonu azaltabiliriz. Dünyamizin, sehirlerimizin ve hayatlarimizin birer parçasi olan sokak hayvanlarini uyutmak yerine, bu canlilarin hayat sartlarini iyilestirmeyi, onlara daha iyi bir yasam saglamayi ve toplumda yasanan sorunlari azaltmayi hedeflemeliyiz” dedi.

Kaynak: İHA