MSKÜ'de Yüksek Bütçeli Proje Tanitildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) koordinatörlügünde yürütülecek olan GREENLIGHT "Generating Renewable Energy Education Network-Leading Initiatives for Green & Harmonious Tomorrows" projesi, 250 bin Euro bütçe ile Avrupa Birligi Erasmus+ KA220-SCH kapsaminda kabul edildi. MSKÜ bünyesinde gerçeklestirilecek en yüksek bütçeli projelerden biri olan GREENLIGHT’in açilis toplantisi, MSKÜ Akyaka Uygulama Oteli’nde yapildi.

MSKÜ'de Yüksek Bütçeli Proje Tanitildi


Proje, Mentese Sehit Mehmet Çetin Anadolu Imam Hatip Lisesi, University of Minho (Portekiz), Liofyllo Social Cooperative Enterprise (Yunanistan), Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio (Portekiz) ve Sredno Opshtinsko Uchilishte Nikola Karev Strumica (Makedonya) ortakliginda yürütülecek. MSKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kara Subasat, Teknoloji Fakültesi Bilisim Sistemleri Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Gürcan Çetin ve Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Ana Bilim Dali yüksek lisans mezunu Sehit Mehmet Çetin Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdür Yardimcisi Semra Ayata, projenin koordinatörlügünü üstlenecek.

AB Erasmus+ destekli GREENLIGHT Projesi’nin hedefleri arasinda enerji okuryazarliginin artirilmasi, yenilenebilir enerjinin tesvik edilmesi ve çevre koruma konusunda yenilikçi materyallerin gelistirilmesi yer aliyor. Proje ile ögrencilere enerji seçimlerinin önemi ögretilerek, enerji bilinci yüksek bireylerin yetistirilmesi amaçlaniyor.

Açilis toplantisina Rektör Vekili Prof. Dr. Celal Ates, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Deniz Ülgen ve Prof. Dr. Ali Sülün ile birlikte çok sayida arastirmaci katildi.

Toplantida Prof. Dr. Celal Ates, Prof. Dr. Hülya Kara Subasat, Doç. Dr. Gürcan Çetin, Semra Ayata ve Onur Gedizli; Portekiz Minho Üniversitesi’nden Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Laurinda Leite ve Assistant Prof. Lus Dourado, Yunanistan Liofyllo Social Cooperative Enterprise’den Alexandra Makrygeoorgou ve Maria Tzola, Portekiz Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio’dan Cludia Sousa ve Catarina Maia ile Kuzey Makedonya Nikola Karev Strumica’dan Marija Rashkovska ve Zoran Petkov konusma gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA