Kütahya Gediz'de Festival Etkinlikleri Çerçevesinde 12 Çocuk Sünnet Ettirildi

Kütahya’nin Gediz ilçesinde, 20’inci Geleneksel Gediz Tarhana Festivali etkinlikleri çerçevesinde 12 çocuk sünnet ettirildi

Kütahya Gediz'de Festival Etkinlikleri Çerçevesinde 12 Çocuk Sünnet Ettirildi
Gediz Kaymakamligi ve Gediz Belediye Baskanligi isbirligiyle gerçeklestirilen toplu sünnet sölenine kayit süresince bu yil 12 çocuk sünnet olmak için müracaat etti. Gediz Devlet Hastanesi Üroloji Doktoru Nurullah Karapazar tarafindan sünnet edilen çocuklar kiyafetlerini giyerek aileleriyle birlikte Park Orman Kafe’ye geldi. Programin olacagi alanda bir konusma yapan Gediz Belediye Baskani Necdet Akel, “Öncelikle Gediz Tarhana Festivali ve Tarim fuari kapsaminda düzenlenen sünnet sölenine katilimlarinizdan dolayi tesekkür ederim. Sünnet gelenegi bizim bir örfümüz âdetimiz. Bu kapsamda sünnet olan çocuklarimiza ve ailelerini tebrik ediyorum. Insallah rabbim Mürvetlerini de göstermelerini nasip eyler. Bu organizasyonda emegi geçen kaymakamimiza, kaymakamlik çalisanlarimiza, Gediz belediyemize ve çalisanlarimiza tesekkür ederim” dedi.

Sünnet söleni ve çocuk senliginde gönüllerince eglenen çocuklar ve yakinlari daha sonra düzenlenen sünnet konvoyuna katildi.

Konvoyun ardindan Mevlid-i Serif okunarak, sünnet olan çocuklara ve protokol üyeleri tarafindan taki töreni düzenlendi.

Toplu hatira fotografinin ardindan yemek ikrami ile birlikte program sona erdi. Törene; Gediz Belediye Baskani Necdet Akel, MHP Ilçe Baskani Fatih Aydin, Gediz Belediye Baskan Yardimcilari Bayram Sari, Mehmet Paksoy, Ilçe Emniyet Müdürü Yardimcisi Secaattin Aktay, Gediz protokolü, belediye meclis üyeleri, ilçe daire amirleri, ve sünnet ettirilen çocuklarin aileler katildi.

Kaynak: İHA