Jandarmadan Tarim Araçlari Ve Traktörlere Yönelik Denetim

Çorum Il Jandarma Komutanligi tarafindan il genelinde tarim araçlari ve traktörlere yönelik denetimler gerçeklestirildi.

Jandarmadan Tarim Araçlari Ve Traktörlere Yönelik Denetim
Hasat sezonun olmasi ve son günlerde artan traktör kazalari üzerine jandarma trafik timlerince yapilan sok denetimlerde 487 traktör ve sürücüsü denetlendi. Denetimlerde muayene süresini geçiren, sigortasi bulunmayan, sürücü belgesi olmayan ve donanim eksikligi bulunan 21 traktör sürücüsüne idari para cezasi uygulanirken, 8 traktör trafikten men edildi.

Jandarma trafik timlerince ayrica Iskilip ve Sungurlu ilçelerinde düzenlenen “Reflektör Tak, Görünür Ol” kampanyasi çerçevesinde reflektörü bulunmayan 45 traktör kullanicisina reflektör dagitilarak, trafik kurallari hakkinda bilgilendirme yapildi.

Il Jandarma Komutanligi’ndan yapilan açiklamada, “Traktörlerin karismis oldugu kazalarin engellenmesi, sürücülerin trafik kurallarina uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çikarilmasi, denetim ve egitim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algilanan yakalanma risk duygusunun arttirilmasi amaciyla; il genelinde mevsimsel olarak tarimsal faaliyetlerin attigi dönemlerde özel denetimlerin icrasina devam edilecektir. Bu kapsamda denetimlerde sürücülerin sürücü belgesinin yani sira araçlarin geçerli fenni muayene ve sigortalarinin bulunup bulunmadigi, ön ve arka isik donanimlari ile Karayollari Trafik Yönetmeliginin Ek 1 sayili cetvelde yer alan römork arka isaret levhalari (reflektör) ile flasörlü, yanip sönen, sari isikli, dönerli, uyari lambasinin olup olmadigi, traktör römorklari ve baglanti ekipmanlarinin mevzuatta yer aldigi üzere uygunsuz yükleme yapilip yapilmadigi, devrilme ile sonuçlanan traktör kazalarinda sürücüye yasam boslugu olusturan koruma çerçevesi (rops demiri) veya kabin bulunup bulunmadigi titizlikle kontrol edilecektir. Çiftçilerimizin üretimini sekteye ugratmadan, tüm yol kullanicilarinin güvenli bir sekilde seyahatlerini saglamak üzere trafik denetim ve bilgilendirme çalismalarimiz sürecek” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA