Irak'in Kuzeyine Düzenlenen Hava Harekati Ile 25 Hedef Imha Edildi

Milli Savunma Bakanligi Irak’in kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekati düzenlendigini ve 25 hedefin vuruldugunu açikladi.

Milli Savunma Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, PKK/KCK ve diger terörist unsurlari etkisiz hale getirerek Irak’in kuzeyinden Türkiye’ye yönelik saldirilari bertaraf etmek ve hudut güvenligi saglamak maksadiyla Birlesmis Milletler Anlasmasi’nin 51’inci maddesinden dogan mesru müdafaa hakki dogrultusunda Irak’in kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekati düzenlendi.

Icra edilen hava harekatiyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafindan kullanilan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulundugu degerlendirilen magara, siginak, barinak, depo ve terör örgütünün kullandigi tesislerden olusan 25 hedef imha edildi.

Bakanliktan yapilan açiklamada terörle mücadelede kararlilik vurgusu yapilarak, “Asil milletimizin bagrindan çikan Türk Silahli Kuvvetleri, geçmiste oldugu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenligi için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlilikla devam edecektir. Bu harekat sirasinda; masum insanlarin, dost unsurlarin, tarihî ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alinmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA