Hike And Fly Anatolia Türkiye'de Ilk Kez Aksaray'da Basladi

Türkiye’de ilk kez yapilan Hike And Fly Anatolia yarismasi Aksaray’da basladi. Türkiye ve çesitli ülkelerden 17 sporcunun katildigi yarisma kosuyla baslayip yamaç parasütü uçusuyla devam etti.

Hike And Fly Anatolia Türkiye'de Ilk Kez Aksaray'da Basladi
Ahiler Kalkinma Ajansi tarafindan organize edilen kosu ve yamaç parasütü disiplinlerini içeren Hike And Fly Anatolia yarismasi Türkiye’de ilk olarak Aksaray’da basladi.

Türkiye basta olmak üzere Almanya, Amerika Birlesik Devletleri, Avusturya, Çekya, Fransa, Ispanya, Isviçre, Italya, Kolombiya ile Yeni Zelanda’dan sporcularin katildigi ve ülke turizmine önemli katkida bulunacak olan Hike And Fly Anatolia etkinligi sabah saat 08.00’de Aksaray’in merkeze bagli Helvadere beldesinden basladi.

Kosuyla start alan yarisma çerçevesinde 17 sporcu Aksaray Mokisos Antik Kenti’nden Hasan Dagi kalkis alanina kadar kostu. Hasan Dagi yamaçlarina tirmandiktan sonra yamaç parasütü kalkis alanindan havalanan pilotlar, Selime Katedrali’ne inis yapti. Melendiz Çayi’nin sekillendirdigi Selime, Belisirma ve Ihlara Vadisi boyunca tempolu bir kosuyla devam eden yarisma, sporcularin Ihlara Vadisi cam terasina ulasmasiyla tamamlandi. Yabanci sporcular yarismanin özelliklerinden bahsederek Aksaray etabinin çok güzel ve basarali sekilde tamamlandigini söyledi.



"Kendileri sadece bir spor faaliyeti yapan sporcu degil ayni zamanda bunlar birer gönül elçileri"

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, “Aksaray’imiza 16 ülkeden gelen 17 sporcumuz Aksaray’a degisik bir renk verdiler. Aksaray’in tanitimi konusunda ülkemizin tanitimi konusunda büyük bir sans oldugunu özellikle ifade etmek isterim. Aksaray’imiz hep ön planda, Hasan Dagi’miz, Ihlara’miz hep ön planda oldu. Hike And Fly, Ahiler Kalkinma Ajansi’nin organizasyonu çerçevesinde burada yapiliyor. Devamini diliyoruz tabii. Katilan tüm sporcularimizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Kendileri sadece bir spor faaliyeti yapan sporcu degil ayni zamanda bunlar birer gönül elçileri. Aksaray’in dünyaya tanitimi konusunda her birinin degerli oldugunu özellikle kendilerine de söyledim. Gittikleri yerlerde Aksaray’in turizm zenginliklerini her firsatta tanitmaya devam ediyorlar. Yamaç parasütünün Hasan Dagi eteklerinde yapilmasi ülkeler arasindaki diyalogu artirma noktasinda özgürlügü ifade eden yamaç parasütünün kanatlari vasitasi ile göklere dogru yükselmek ayni zamanda barisi, huzuru sergileyen bir spor dali” diye konustu.



"Yarismanin Aksaray etabini tamamladik"

Ahiler Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Bekir Varol, Kapadokya bölgesinde alternatif turizm çesitliligini ve turizmden elde edilen katma degeri arttirmayi hedeflediklerini, bu nedenle çesitli organizasyonlar planladiklarini belirterek, “Yarismanin Aksaray etabini tamamladik. Sporcular Helvadere beldesinden verilen startla Antik Nora kentinden geçip Hasandagi yamaç parasütü alanina kadar olan zorlu güzergâhi tempolu yürüyüs ile tamamladi. Hasandagi yamaç parasüt pistinden tekrar baslangiç alan sporcular parasütleri ile havalanarak Selime Katedraline uçtu. Belirlenen bölgeye güvenli inislerini yapan sporcular buradan da bölgemizin büyük ilgi gören 14 kilometre uzunlugundaki Ihlara Vadisi içinden tekrar yürüyüse geçerek ajans olarak yapimini destekledigimiz Ihlara Cam terasta yarismayi tamamladilar” seklinde konustu.

Yarismanin Aksaray etabini Fransiz sporcu Remi Bourdelle 1. olarak tamamlarken, yarismanin 2. Etabi yarin Nevsehir’de gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA