Cingi, TBMM'den Soganli'ya Turist Davet Etti

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cingi, TBMM’de almis oldugu 1 dakikalik söz hakki dahilinde Soganli Vadisi’ni anlatti.

Cingi, TBMM'den Soganli'ya Turist Davet Etti
Yapilan yatirimlarla 6 bin yillik medeniyet tarihi olan Kayseri’nin bütün eserlerinin gün yüzüne çikarildigina deginen Cingi, Soganli Vadisi’ni örnek gösterdi. Cingi, balon turizmi basta olmak üzere yürüyüs yollari, tarihi kiliseleri ve el emegi bebekleriyle ünlü Soganli Vadisi’nin; tüm vatandaslari ziyarete bekledigini hatirlatti. Murat Cahid Cingi, konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Kiymetli milletvekilleri, Kayseri’miz 6 bin yillik medeniyet tarihiyle, özellikle de son yillarda Büyüksehir Belediyemizin yapmis oldugu Erciyes Kayak Merkezi yatirimlariyla dünya çapinda bir turizm destinasyonu hâline gitmek üzere hizla ilerlemekte. Bunun yani sira, yine Kayseri Valiligimiz, Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüz ve Büyüksehir Belediyemizin çalismalariyla sehrimizdeki o 6 bin yillik medeniyetin bütün eserleri gün yüzüne çikariliyor. Bunlarin en basinda da yine Kapadokya’nin Kayseri sinirlari dâhilinde bulunan Yesilhisar ilçemize bagli Soganli Vadimiz geliyor. Soganli Vadimiz son yillardaki restorasyon çalismalariyla çok önemli bir mesafe kat etti. Özellikle sicak hava balonculugu noktasinda çok iyi bir yerdeyiz, her gün 20 balon havalaniyor. Bunun yani sira, yürüyüs yollari, 3’üncü yüzyildan kalma kiliseleri ve Soganli bebekleriyle Soganli’miz tüm Türkiye’den vatandaslarimizi ziyaret için bekliyor. Hepinize saygilar sunuyorum.”
Kaynak: İHA