Bingöl'de Husumetli Aileler Baristi

Bingöl’ün Genç ilçesinde 2022 yilinda Zoroglan ve Çaglayan aileleri arasinda baslayan husumet, kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu. Aile mensuplari el sikisti ve dualar esliginde Kur’an-i Kerim’in altindan geçerek baris sözü verdi.

Bingöl'de Husumetli Aileler Baristi
Genç ilçe merkezinde yasayan Zoroglan ve Çaglayan ailesi üyeleri arasinda 2022 yilinda yasanan olayda 1 kisi hayatini kaybetmisti. 2 yildir süren husumetin sonuçlanmasi için kanaat önderleri, STK temsilcileri ve Genç Kaymakami Muhammet Güzel yogun çaba sarf etti ve aileler barismaya ikna edildi. Bir dügün salonunda düzenlenen baris yemeginde iki aile mensuplari el sikisti ve dualar esliginde Kuran’i Kerim’in altindan geçerek baris sözü verdi.

’’Barisin saglanmasinda emegi geçenleri yürekten kutluyorum’’

2 aile arasindaki husumetin barisla sonlanmasinda emegi geçenlere tesekkür eden Vali Ahmet Hamdi Usta, ’’Öncelikle çok güzel bir ortamda ve Bingöl’ümüze, Genç ilçemize yakisir bir baris ortaminda bulunmaktan ötürü çok mutluyum. Hakikaten çok güzel bir faaliyet için bir araya gelmis bulunmaktayiz. Kanaat önderlerinin de katkilari ile benliklerinden, nefislerinden siyrilip kalici bir barisi saglamak konusunda adim atan her iki ailemize de çok tesekkür ediyorum. Kanaat önderlerinin girisimleri, bizlerin ve sizlerin sahitliginin yani sira yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’in rehberliginde çok güzel bir barisa imza atiyoruz. Bu husumetin son bulmasinda ve barisin saglanmasinda emegi geçenlerin hepsini yürekten kutluyorum’’ dedi.

Genç Kaymakami Muhammet Güzel ise ’’Bugün burada bir araya gelerek, toplumsal barisin ve dayanismanin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha gösteriyoruz. Zoroglan ve Çaglayan ailelerinin, baris için attiklari bu adimin tüm toplumumuza örnek olmasini diliyorum. Bu barisin kalici olmasini ve gelecekte benzer anlasmazliklarin yasanmamasini temenni ediyorum’’ seklinde konustu.

Programa, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç Kaymakami Muhammet Güzel, Bingöl eski milletvekilleri Kazim Ataoglu ve Enver Fehmioglu, Genç Belediye Baskani Kemal Tartar, siyasi partilerin ilçe baskanlari, Bingöl, Mardin ve Siirt’ten kanaat önderlerinin yani sira yüzlerce vatandas katildi.

Kaynak: İHA