271 Milyon Liralik Yatirimla Daha Güçlü Bir 'Kars'

Dogu Anadolu Bölgesi’nde 7 il 58 ilçe 4 bin 500 köye hizmet veren Aras Elektrik, yatirimlarina hiz kesmeden devam ediyor. Bu yil sonu itibariyle Sirket, faaliyet bölgesindeki Kars iline toplamda 271.4 Milyon TL’lik yatirim yapmis olacak.

271 Milyon Liralik Yatirimla Daha Güçlü Bir 'Kars'
Hizmet bölgesinde hayatina dokundugu 2 milyondan fazla insana kaliteli, güvenilir ve hizli enerji arzi saglamak adina yatirimlarina devam eden Aras Elektrik, özel sektöre devredildigi 2013 yilindan bu yana faaliyetlerini araliksiz sürdürüyor. 2013 yilindan 2021 yilina kadar olan 9 yillik sürede 1.845.753.810,86 TL’lik yatirim yapan Sirket, 2024 yilinda da planladigi yatirimiyla, kente toplamda 271.4 Milyon TL’lik yatirim saglamis olacak.

“Projelerimiz Için Önemli Bütçeler Ayirdik”

Gerçeklestirilen çalismalar hakkinda bilgi veren Kars Il Koordinatörü Zafer Demir: “2013 yilindan bu yana kesintisiz enerji hizmeti sunma yolculugundaki hedeflerimize yaptigimiz yatirimlarla her geçen yil daha da yaklasiyoruz. Sebeke altyapisi, bakim ve teknoloji alanlarindaki yatirimlara öncelik taniyarak bu çalismalara önemli bütçeler ayirdik. Bu yilsonu itibariyle tamamlayacagimiz projelerimiz ile elektrik dagitim hizmetimizin daha kaliteli, sürekli ve çevreye uyumlu bir sekilde sunulmasini saglamis olacagiz.” ifadelerini kullandi.

“Ariza Giderme Süresini 1 Saatin Altina Düsürdük”

Çalismalarina tüm hiziyla devam ettiklerini aktaran Sistem Isletme Sorumlusu Abdulsamet Aydin: “Devirden bu yana sebeke altyapisinda, enerji nakil hatlarinda, aydinlatma çalismalarinda, ariza giderme sürelerinde ve diger birçok konuda sürekli iyilestirmeler yaptik. Sirket olarak teknolojiyi yakindan takip edip sistemlerimiz için çok ciddi yatirimlar sagladik. Yaptigimiz bu yatirimlarla da her geçen yil ariza giderme sürelerimizi büyük oranda düsürmeye devam ettik. Özellesmenin ilk yillarinda ariza giderme süremiz 8-9 saat iken simdi 1 saatin altina iyaklasik 45 dakikaya indirmeyi basardik. Ayrica ortalama kesinti sayisini ise 20’den 2.5’e düsürdük ve yil sonuna kadar 2’nin altina düsürmeyi hedefliyoruz. Bu sayilar kesinti sayi ve sürelerinde ciddi bir oranda iyilestirmeyi yakaladigimizi gösteriyor. Arizalara aninda müdahale için her türlü teknolojik altyapimizi kullaniyor, daha iyi olmasi için büyük bir çaba gösteriyoruz.” dedi.

“Bakim Çalismalarimiz Araliksiz Devam Ediyor”

Kente daha kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti sunmak adina bütün bakimlarin düzenli olarak yapildigini ifade eden Demir: “Yaptigimiz yatirimlarla bakim çalismalarimizi ileri seviyeye tasidik. Tüm sebekemizde bakim çalismalarini düzenli olarak yapiyoruz. Yaptigimiz yatirim ve bakim çalismalariyla her yil bir önceki yila oranla ileri seviyeye tasiyoruz. Bu da Aras Elektrik olarak, dogru adimlar attigimizi gösteriyor. Müsteri memnuniyeti misyonumuz ile gelen her talebi büyük bir hassasiyetle çözüme ulastirma gayreti ile hareket ediyoruz.” dedi.

Elektrik dagitim hizmeti veren Aras Elektrik, bölgede yaptigi yatirim ve AR-GE çalismalariyla müsteri memnuniyetini üst noktalara tasiyor.

Yatirim çalismalari hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Kars Il Koordinatörü Zafer Demir daha sonra sunlari kaydetti;

“Tüm teknik ve teknolojik gelismeleri yakindan takip ediyor ve sistemlerimize uyarlayarak müsterilerimize enerji arzinin kesintisiz ulasmasi için var gücümüzle çalisiyoruz. Müsteri odakli bakis açisi ile yalnizca bugünü degil gelecegi de öngörerek tüm sistemlerimizi sürekli çagin gereksinimleri dogrultusunda güncelleyip çalisanlarimiza verdigimiz egitimlerle kaliteli hizmet noktasinda en iyiyi yakalamayi hedefliyoruz. Bu hedef dogrultusunda hizmet verdigimiz serhat sehrimiz Kars’a yatirimlar yaparak kente deger katmaya da devam ediyoruz.”

“Planli Kesintiler için Müsterilerimize 72 Saat Öncesinden Bilgilendirme Yapiyoruz”

Yasanacak olasi kesintileri önlemek amaciyla bakim çalismalari planliyor planlanan kesintiler için müsterilerimizle 72 saat öncesinden web sitemiz üzerinden duyuru paylasiyor ayni zamanda SMS ile de bilgilendirme yapiyoruz. Kötü hava kosullari gibi dis etkenler nedeniyle yasanan ariza durumunda ise müsterilerimiz 7/24 hizmet veren 444 7 850 Çözüm Merkezi üzerinden bizlere ulastiginda, donanimli ekiplerimiz tarafindan en kisa sürede bölgeye intikal ederek arizaya müdahale ediyoruz.”
Kaynak: İHA