Siirt'te Kentsel Dönüsüm Çalismalari Devam Ediyor

Siirt Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada kentsel dönüsüm çalismalarinin planlandigi sekilde sürdürüldügü belirtildi. Vatandaslarin güvenligi ve yasam kalitesinin artirilmasi amaciyla çalismalarin titizlikle yürütüldügünü ve daha modern ve güvenli yasam alanlarina kavusmak için çalismalarin araliksiz devam edecegi bildirildi.

Siirt'te Kentsel Dönüsüm Çalismalari Devam Ediyor
Il Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, kent merkezinde Bati, Inönü, Sakarya, Ulus ve Ülkü mahalleleri sinirlari içinde yer alan toplam 86.778,39 m² alandaki yapi stoklari, Çevre, Sehircilik ve Iklim degisikligi Bakanligi’nin 6306 sayili Afet Riski Altindaki Alanlarinin Dönüstürülmesi Hakkindaki Kanun’nun 2’inci maddesinin birinci fikrasinin (c) bendi hükümleri dogrultusunda "Rezerv Yapi Alani" olarak belirlendigi belirtildi.

1.Etap’ta uzlasma saglanamayan 36 parselin açik ihale ile satisi gerçeklestirildigi ve kalan tasinmazlarin Kentsel Dönüsüm Baskanligi’na tescil edildigi kaydedilen açiklamada, "Anlasma saglanan hak sahiplerine ait 37 konut, 55 isyeri ve 3 depo için ödenek talep edilmis, 48 aylik kira ödemesi seklinde sözlesmeler yapilmistir. Anlasma yapilmayan hak sahiplerine ödemeler için Kentsel Dönüsüm Baskanligindan nakit talebinde bulunulmus ve ödenek tahsis edilmistir. Siirt Karakol Mahallesi 1. Etap’ta uzlasma orani %99,99 seviyesindedir. Tüm bagimsiz birimler için anlasma saglanmis ancak bir parsel Mahkeme’de mülkiyet davasi devam ettigi için ihtiyati tedbir karari kaldirilmadigindan dolayi tescili yapilmamistir. Toplamda 77 isyeri, 116 konut ve 5 depo bulunan 1. Etap içerisinde yikilmayan 27 yapidan 19’unun tahliyesi tamamlanmistir. Sonuç olarak; anlasmaya katilmayan hak sahiplerine ait tasinmazlar Kentsel Dönüsüm Baskanligina tapu tescilleri yapilmis, ödemeleri için ilgili bankaya talimat gönderilmistir. Karakol Mah. 1. Etap’ta geriye kalan yapilarin yikimi islemi için 15 günlük tahliye tebligatlari gönderildikten sonra etap içerisinde kalan yapilar en kisa süre içerisinde yikilacaktir. Il Müdürlügümüzce Kentsel dönüsüm çalismalari, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi himayelerinde Siirt Valiligi koordinasyonunda titizlikle yürütülmektedir’’ denildi.
Kaynak: İHA