Odunpazari Belediyesi Ahmet Ara Engelsiz Kreste Çocuklara Sifir Atik Ve Dönüsüm Anlatildi

Odunpazari Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, Odunpazari Belediyesi’ne ait kresleri ziyaret ediyor. Iklim degisikligi ve sifir atik hakkinda eglenceli egitimler vermeye baslayan müdürlük yetkilileri, oynadiklari oyunlar ile miniklerde sifir atik ve iklim degisikligi hakkinda farkindalik olusturuyor.

Odunpazari Belediyesi Ahmet Ara Engelsiz Kreste Çocuklara Sifir Atik Ve Dönüsüm Anlatildi
Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü yetkilileri egitimlerine Vadisehir Mahallesi’nde bulunan Odunpazari Belediyesi Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakimevi ve Kresi ile basladi.

Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakimevi ve Kresi’ne giden müdürlük yetkilileri, çocuklara sifir atik hikâyeleri anlatti. Oyunlar oynayarak çocuklarin hikâyede ögrendiklerini pekistirmelerini saglayan müdürlük yetkilileri, çocuklara atik çesitlerini, hangi atigin hangi renk kutuya atilacagini ögretti. Yetkililer, çocuklara gün içerisinde yaptiklari aktiviteler sonucunda hangi atiklarin çikartildigi ve onlarin nasil degerlendirildigi ile ilgili hikâyeler anlatti.

“Sifir atik, çöplerimizi azaltmak ve dogayi korumak için harika bir yoldur”

Sifir atigin çevre koruma ve sürdürülebilirlik açisindan kritik bir yaklasim oldugunu belirten Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü yetkilileri, sifir atigin atik üretimini düsürerek, geri dönüsüm ve yeniden kullanim yöntemleriyle dogal kaynaklarin daha verimli kullanilmasini sagladigini vurguladi. Bu yaklasimin yalnizca çevresel kirliligi azaltmakla kalmadigini kaydeden yetkililer, ayni zamanda enerji ve ham madde tasarrufu da sagladigini söyledi.

Çocuklara seslenen yetkililer, “Sifir atik, çöplerimizi azaltmak ve dogayi korumak için harika bir yoldur. Bunu yaparken, çöplerimizi geri dönüstürmek veya tekrar kullanmak gibi seyler yapariz. Mesela, eski bir oyuncak yerine yeni bir sey almak yerine onu tamir edebiliriz. Bu sayede dogadaki agaçlar ve hayvanlar korunur ve çevremiz daha temiz olur. Sifir atik yapmak, hem dogayi hem de hepimizi mutlu eder çünkü daha az kirlilik ve daha fazla temiz alan demektir. Yani, her birimiz çöplerimizi dogru sekilde kullanarak ve geri dönüstürerek dogayi koruyabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA