Meclis Baskani Kurtulmus, Filistin Devlet Baskan Abbas'i TBMM'ye Davet Etti

Adalet Komisyonu Baskani ve Istanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, TBMM Baskani Numan Kurtulmus’un Filistin Devlet Baskani Mahmut Abbas’i Meclis’te hitap etmesi için Türkiye’ye davet ettigini açikladi.

Meclis Baskani Kurtulmus, Filistin Devlet Baskan Abbas'i TBMM'ye Davet Etti
Adalet Komisyonu Baskani Cüneyt Yüksel, TBMM’nde basin toplantisi düzenledi.

Konusmasinda Uluslararasi Adalet Divani danisma kurulunun Israil’in Filistin topraklarinda isgalci konumda olduguna iliskin kararini hatirlatan Yüksel, divandan, 3. devletlerin Israil’in isgal ettigi Filistin topraklarindaki hukuka aykiri varligindan kaynaklanan durumu yasal olarak kabul etmeme ve Israil’in bu durumunu sürdürmesine destek vermeme yükümlülügü altinda oldugunu dair görüsün çiktigini belirtti.

Yüksel konusmasinin devaminda “Divan, BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi’nin Israil’in hukuka aykiri isgalini derhal sonlandirmasi için yöntemleri ve adimlari degerlendirmesi gerektigini ifade etmistir. BM’nin en yüksek ve tarafsiz yargici olan seçkin yargiçlardan mütesekkil Uluslararasi Adalet Divani’nin vermis oldugu tedbirler ve danisma görüsü ile açikça tespit edilmistir ki, Israil Devleti ve yöneticileri kasten soykirim, insanliga karsi suçlar ve savas suçlarini islemektedir” ifadelerine yer verdi.

“TBMM Baskani Kurtulmus, Filistin Devlet Baskani Abbas’i TBMM’nde hitap etmek üzere davet etmistir”

Uluslararasi camiada Filistin’e yönelik destegin kitleler nezdinde hizla yükseldiginin görüldügünü ifade eden Yüksel, “Meclis Baskanimiz Numan Kurtulmus, Filistin Devlet Baskani Sayin Mahmut Abbas’in, milli iradenin tecelli olan TBMM’de, Filistin halkinin hak ve adalet mücadelesini tüm dünyaya güçlü sekilde duyurmak üzere hitapta bulunmasi için bir mektup yazarak ülkemize davet etmistir. Uluslararasi mahkemelerde devam eden mücadelelerin sonuç vermeye basladigini da düsünüyoruz. Filistin ile dayanismamizi her alanda arttirarak devam ettirecegimizin sözünü burada bir kez daha veriyoruz” dedi.

Basin mensuplarinin Filistin Devlet Baskani Abbas’in davet sürecinin takibinin kimin kontrolünde oldugu sorusu üzerine Yüksel, “Meclis Baskanligi ve Içisleri Bakanligi kontrolünde” diye konustu.

Kaynak: İHA