Filyos; Dogalgazi, Tarihi Ve Güzellikleriyle Ege Ve Akdeniz'in Alternatifi Oldu

Zonguldak’in tarihi ve turistik özelliklerinin yani sira, 170 kilometre açikta çikarilan dogalgazin ülke ekonomisine kazandirildigi Filyos beldesi, Akdeniz ve Ege’ye alternatif bir rota haline geldi. Ziyaretçiler, 2 bin 700 yillik kaleden beldenin dogal güzelliklerini kusbakisi seyrediyor.

Filyos; Dogalgazi, Tarihi Ve Güzellikleriyle Ege Ve Akdeniz'in Alternatifi Oldu
Karadeniz kiyisinda modern yapilasmanin dokunmadigi tek antik kent olan Filyos beldesi, 2 bin 700 yillik tarihi kalesiyle büyük ilgi görmeye devam ediyor. Karadeniz’deki dogalgaz rezervinin karaya çikarildigi ve Türkiye’nin üçüncü büyük limaninin yer aldigi belde, dogal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle tatilcilerin gözdesi haline geldi.

Yaz sezonunun baslamasiyla birlikte, Filyos’ta tatilci yogunlugu da yasanmaya basladi.

Hafta sonlari 10 bine yakin ziyaretçi agirlayan belde, yerli ve yabanci turistlerin Karadeniz’in serin sularinda denize girerek serinlemesi için ideal bir destinasyon sunuyor. Tatilciler, deniz keyfinin yani sira piknik yaparak yaz tatilini en iyi sekilde degerlendiriyor.

Filyos Kalesi’ni ziyaret eden Murat Karatas, tarihi yapi hakkinda edindigi bilgileri paylasarak, "Kalemiz de var. Eski çaglardan kalma. Gerçekten müthis bir yer. Sahil olarak da denizi çok temiz. Ayrica Filyos Limani faaliyete geçti. Dogalgaz çalismalari devam ediyor. Dogalgaz da çikiyor. Devletimiz sag olsun. Bu tür çalismalara öncülük etti. Filyos’un görülmesini isterim. Akdeniz’e, Antalya’ya da gittim. Ama deniz, sahili ve havasi gerçekten müthis, yesilligi mükemmel. Tavsiye ederim. Roma dönemine kadar bir geçmisi var. Gelip görülmesini isterim" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA