CHP'li Belediyede Bayiltan Mobbing Sonrasi MHP'den Açiklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli Ilçe Baskani Halil Tüfek, CHP’li Salihli Belediye Baskani Mazlum Nurlu’nun hukuka aykiri isten çikarma ve mobing uygulamalari ile seçim meydanlarinda söyledikleri arasinda tezada düstügünü belirterek, "Çalisanlarin onuru ile oynamayiniz, çalisma barisini saglayiniz. Baskilara ve sürgünlere son veriniz, parti rozetinizi çikarip herkese esit davraniniz. Salihli halki sizden hizmet ve seçim vaatlerinizi yerine getirmenizi bekliyor" dedi.

CHP'li Belediyede Bayiltan Mobbing Sonrasi MHP'den Açiklama
MHP Salihli Ilçe binasi önünde partililerle bir araya gelen MHP Ilçe Baskani Halil Tüfek, Salihli Belediyesi Fen Isleri Müdürlügünde tekniker olarak çalisan Erkan Keskin’in geçici görevlendirme yazisi ile Zabita Müdürlügünde kavsaklarda geçen araçlari saymak üzere görevlendirildigini ve asiri sicaktan bayilarak hastaneye kaldirildigini belirterek, olayla ilgili açiklama yapti. Salihli Belediye Baskani Mazlum Nurlu’nun göreve geldigi günden bugüne kadar ‘çalisanlara baski ve mobing uyguladigini’ iddia eden Tüfek, sunlari söyledi:

“31 Mart 2024 yerel seçimler sürecinde Salihli Belediyesinde çalisan hiçbir isçi ve memura baski yapmayacagini, ekmegi ile oynamayacagini, görevini namusuyla yapana dokunmayacagini, Hz. Ömer’in adaletini dagitacagini söyleyerek oy isteyen Belediye Baskani Mazlum Nurlu, 4 aylik görev süresi içerisinde yaptigi hukuka aykiri isten çikarma ve mobing uygulamalari ile seçim meydanlarinda söyledikleri arasinda tezada düsmüstür. Nisan ayi itibari ile bizim de yakinen avukatlarimiz nezdinde takip ettigimiz üzere belediyede sadece görevini yapan isçi kardeslerimize ve memurlarimiza yönelik görev yeri degisiklikleri ile sistematik baskilara son yasanan üzücü hadiselerin eklenmesi ile bu durum kabul edilemez bir hal aldigi için basin açiklamasi yapma zaruretimiz hasil olmustur.”

“Baskilar yüzünden istifa ettiler”

Tüfek, açiklamasina söyle devam etti:

“Devlet memuru olan belediye personelinin farkli farkli yerlere sürüldügünü, uzmanligi olan islerinden alinarak baska görevler verildigini, santiyelere gidilerek bizzat sözlü kanunsuz emirler verildigini de ayrica takip etmekteyiz. Bu kisilere görevlerini en agir sartlarda yaptirarak, psikolojik olarak yipratarak, sürekli görev yeri degisikligi yapilarak eziyet edilmektedir. Bu baskilar yüzünden birçok isçi kardesimiz de kendisi istifa etmek zorunda kalmistir. Emeklilik hakki gelenleri bile uydurma disiplin sorusturmalariyla isten çikarmaya hazirlanirlarken avukatlarimizin hizli ve etkili müdahalesi ile isçilerin hak kaybina ugramasi engellenmistir. Son olayla ilgili olarak yerel ve ulusal basinin uygulanan mobbingi kamuoyuna nasil haber verdigini ve kamuoyunun ne denli sert tepki verdigini hepimiz gördük. Bu eziyete devam edildigi sürece bizler takipçisi olacagiz ve zulme dur diyecegiz. Bu partizanca davranislar belediyedeki isleyisi aksattigi gibi is barisini da zedelemektedir. Salihli halkina seçim meydanlarinda vaat edilen ve sözde dagitilan Hz. Ömer adaleti bu mudur? Bizlerin amaci sizinle kavga etmek degil sadece sizden Salihli’mize layik olan hizmetleri beklemekteyiz. Zaten belediye meclisinde Salihli’mize yapacaginiz hizmet için getirdiginiz tekliflere MHP olarak destek vermekteyiz” diye konustu.



“Çalisma barisini saglayiniz”

Tüfek, Baskan Nurlu’dan belediyede çalisma barisini saglamasini talep ederek, “Sayin Nurlu, siz bir hukukçusunuz; bir gün hukukun sizin için de gerekli olacagini asla unutmayiniz. Salihli halki size oy vererek hizmet etmenizi beklemistir ancak siz ise hala çalisanlarin ekmegiyle oynamakta ve insanlari yildirmaktasiniz. Çalisanlarin onuru ile oynamayiniz, çalisma barisini saglayiniz. Baskilara ve sürgünlere son veriniz, parti rozetinizi çikarip herkese esit davraniniz. Salihli halki sizden hizmet ve seçim vaatlerinizi yerine getirmenizi bekliyor. Milliyetçi Hareket Partisi Salihli Ilçe Teskilati olarak yöneticilerimiz, sendikalarimiz ve avukatlarimiz ile yasal süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacagiz. Unutmayiniz ki mahkeme kadiya mülk degildir” dedi.

Yapilan açiklama sonrasi CHP’li Belediye Baskani Mazlum Nurlu, belediye baskan yardimcilari ile birlikte MHP binasi önünde bulunan partilileri ziyaret ederek, konu ile ilgili görüsmeler gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA