Çambasi Yaylasi Yeniden Dogdu

Türkiye’de denize en yakin kayak merkezinin içinde bulundugu Çambasi Yaylasi, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafindan hayata geçirilen yatirimlarla adeta yeniden sekillendi.

Çambasi Yaylasi Yeniden Dogdu
Özellikle yayla merkezinin yenilenmesi, adeta yeniden insa edilen kayak merkezi, 5 yildiz konforunda insa edilen otel, 12 adet bungalov tesisi, dogalgaz baglanmasi, heyecani her geçen yil artan yaz ve kis festivalleri ile Çambasi Yaylasi, Türkiye’nin en önde gelen turistik merkezlerinden biri haline geldi.

Çarsi merkezi yenilendi

Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan Çambasi yaylasinin merkezi konumunda bulunan çarsi merkezine estetik dokunus yapilarak 62 binanin dis cephesi, çatilari yenilendi. Yeni bir görünüm kazanan çarsi merkezi görenlerin büyük begenisi kazandi.

5 yildiz konforunda otel

Yaylada yillardir eksikligi hissedilen turistik otel insaati Baskan Güler’in is dünyasini biraraya getirmesiyle gerçeklesti. Ordu Büyüksehir Belediyesi ile Ordu Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (ORDUSIAD) öncülügünde Ordulu is adamlarinin ortak oldugu Çambasi Yatirim A.S tarafindan 5 yildizli otel konforunda insa edilen 80 odali, 120 yatakli otel Çambasi Yaylasi’nin en gözde yatirimlarindan biri oldu.

Kayak tesisleri yeniden yapildi

Otel insaatinin yaninda bulunan kayak tesisleri ise adeta yeniden yapildi. Tüm altyapisi yenilenen, sosyal tesisleri büyütülen, pist sayisi 5’ten 14’e, yine 5 km’lik toplam pist uzunlugu 15 kilometreye çikarilan ve acemi kayakçilar için 100 metre yürüyen bant ve pist yapilan tesisler yaylaya gelen yerli ve yabanci turistlerin en çok tercih ettigi alanlardan biri oldu.

Ayni alanda çam ormani arasinda bulunan 12 adet bungalov evler ise her mevsim turizme hizmet veriyor.

1100 agaç dikildi, dogalgaz baglandi

Yaylanin cazibesi arttikça yeni yatirimlari kendine çekti. Kabadüz ilçe merkezi ve Çambasi Yaylasindaki turistik tesislere Baskan Güler’in girisimleriyle dogalgaz baglandi.

Yine tesislerin bulundugu alanin etrafina 1100 adet agaç dikimi gerçeklestirildi.



Sirada Göndeliç var

Bu yatirimlarla yetinmeyen Baskan Güler, yine Çambasi Yaylasi’nda bulunan 2 bin 800 rakimli Göndeliç Tepesi’ne Türkiye’nin en büyük kayak merkezini insa etmeye hazirlaniyor.

Kabadüz ile Mesudiye sinirinda bulunan ve yilin 5 ayi karli olan Göndeliç’te yapilacak kayak tesisinde 70 bin kisi ayni anda kayak yapabilecek.

Çambasi Yatirim A.S Yönetimi, Baskan Güler’e tesekkür etti

Çambasi Yaylasi’nda bulunan 5 yildiz konforundaki otelin isletmeciligini yapan Çambasi A.S. Yönetim Kurulu Baskani Cem Senocak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Giral, Ali Fuat Ökmen ve Celalettin Alptekin, son yillarda yaylada kis sporlari, dag, doga ve yayla turizmi için büyük yatirimlar gerçeklestiren Baskan Güler’e tesekkür ziyaretinde bulundu.

Çambasi Yatirim A.S. Yönetim Kurulu Baskani Cem Senocak, yaylada yapilan yatirimlarin Çambasi’nin turistik cazibesini her geçen gün arttirdigini belirtti.

Bu yatirimlarla gelecege umutla baktiklarini belirten Senocak, “Özellikle yaylanin 5 yildiz konforunda bir turistik otele kavusturulmasi, gerek çevre düzenlemesi gerekse dogalgaz getirilmesi, ayni zamanda Göndeliç için baslattiginiz büyük hareket Ordu’yu yayla turizminde dünyanin sayili kayak merkezlerinden biri yapacaktir. Biz bunun bir hayal olmadigini görüyoruz” dedi.



“Hedefimiz büyük”

Baskan Güler, hedeflerinin Çambasi Yaylasi’ni Türkiye ve dünyanin tanidigi bir turizm merkezi haline getirmek oldugunu söyledi.



Güler, “Çambasi yaylasi daha evvelden mahalli bir merkezdi. Simdi Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden ve turistik merkezlerinden biri olmasina çalisiyoruz. Ayni zamanda Palandöken ile Uludag ile Kartalkaya ile rekabet edebilecek bir çekim merkezi haline getirmeye çalisiyoruz. Daha sonra hedefimiz ise dünya ile rekabet edebilecek bir merkez haline getirmek olacak. Planli programli bir sekilde hareket ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA