Burasi Ne Ege Ne Akdeniz Burasi Karadeniz

Trabzon’un Arakli ilçesine bagli Kalecik ve Konakönü mahalleleri arasinda bulunan bölgedeki koylar, dogal güzellikleriyle hayran birakiyor. Akdeniz ve Ege’deki koylari aratmayan bölge turizm açisindan da bakir bir bölge olarak dikkat çekiyor.

Burasi Ne Ege Ne Akdeniz Burasi Karadeniz
Karadeniz Sahil Yolu’nun yapiminda Trabzon’da sahilden yol geçmeyen tek bölge olarak bilinen Kalecik ve Konakönü mahallelerinde bulunan tarihi binalar, plajlar ve dogal koylar görsel güzellikleriyle öne çikarken, turizme göz kirpiyor.

"Burayi koruyanlardan Allah razi olsun"

Karadeniz Sahil Yolu’nun yapimi sirasinda yolun mahallelerinden geçmemesi için çok mücadele verildigini belirten Kalecik Mahallesi muhtari Abdurrahman Civelek, “Zamaninda burada Karadeniz Sahil Yolu’nun geçmemesi için çok mücadele verildi.

Daha sonra burasi SIT alani ilan edildi. Burayi koruyanlardan Allah razi olsun. Biz de bugüne kadar mahalleli olarak elimizden geldigi kadariyla korumaya özen gösteriyoruz. Karadeniz Sahil Yolu’nun buradan geçmemesi mahalle için avantaj oldu dolayisiyla tarihi doku, sahillerimiz için iyi oldu. Otobandan gitmeyip bu yolu tercih edenler çok oluyor. Küçük kale olarak geçtigi için ismi Kalecik olarak kaldi” dedi.



"Koylarimizin Akdeniz’den Ege’den bir farki yok"

Bölgedeki koylarin Akdeniz’den Ege’den bir farki olmadigini kaydeden Civelek, “Koylarimiz güzel biz buralarda büyüdük. Muzdarip oldugumuz konu, vatandasin buralara özen göstermeyip yiyip içip çöpünü birakmasi. Su anda buralarda çöpler mevcut. Her gün, belediye olsun, dernek, muhtarlik olarak temizlememize ragmen kirlilikten çok sikayetçiyiz. Burada iki sene içerisinde yapilan tadilatin yüzde 80’ini kirdilar, agaçlari kesip yaktilar. Biz elimizden geldigi kadar korumaya çalisiyoruz ancak biraz zor oluyor. Buralari turizme açilsa iyi olur. Kalecik, Konakönü dogal kalan yerler. Buralarin bir Antalya’dan Akdeniz’den, Ege’den bir farki yok. Turizm açisindan buralar bakir bölgeler” diye konustu.

Kaynak: İHA