Bu Yilki Hedefi 2 Kiloluk Domates

Bilecik’te üretici Mesut Kolay’in kendi imkanlariyla kurdugu serada Bulgaristan’dan getirdigi tohumla hobi amaçli basladigi domates yetistiriciliginde bu yilki hedefi 2 kiloluk bir ürün almak.

Bu Yilki Hedefi 2 Kiloluk Domates
Pazaryeri ilçesine bagli Gümüsdere köyünde yasayan Kolay, Bulgaristan’dan 1993 yilinda getirdigi domates tohumlariyla ürün yetistirmeye basladi.

Mesut Kolay, yetistirdigi domateslerin büyük olmasi ve adeta dallarinin tasimamasi ile ünlendi. Vatandaslar, yetisen büyük domatesleri hayretle karsilarken, sera sahibi Mesut Kolay geçen yil en büyük domatesinin bin 738 gram geldigini, bu yilki hedefinin 2 kilo oldugunu dile getirdi. Kolay, "Serada hiçbir kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanmiyorum. Domateslerimde koyun gübresi ve isirgan otundan kendimin yaptigi organik gübre kullaniyorum. Her yil aldigi ilk ürünleri bir sonraki yila tohumluk olarak ayiriyorum. Yetistirdigi domatesler büyük oldugundan dallari tasimamaya basladi.

Bu yil 2 kilogram agirliginda bir domates yetistirmeye hedefliyorum. Yetistirdigim domateslerin Bilecik ve ilçelerinde yayginlasmasini istiyorum, vatandaslara tohum ve fide destegi de saglayabilirim" dedi.

Kaynak: İHA