'Üretici Pazarlari' Çiftçinin De Vatandasin Da Yüzünü Güldürdü

Keçiören Belediyesi tarafindan hizmete alinan ’üretici pazarlar’ sayesinde çitçiler tarafindan yetistirilen ürünler aracisiz bir sekilde vatandaslarla bulusturuluyor.

'Üretici Pazarlari' Çiftçinin De Vatandasin Da Yüzünü Güldürdü
Keçiören Belediyesi, gida fiyatlarindaki pahalilik nedeniyle sikinti yasayan vatandasi dogrudan çiftçiyle bulusturdu. Keçiören’in farkli noktalarinda kurulan üretici pazarlariyla vatandas, çiftçinin ürettigi ürünlere aracisiz ulasabiliyor. Hem üreticilerin gelir elde etmesini hem de vatandasin uygun fiyata taze sebze ve meyve alisverisi yapabilmesini sagladiklarini belirten Keçiören Belediye Baskani Dr. Mesut Özarslan, “Çiftçilerimizin yil boyunca emek vererek ürettigi ürünler deger bulsun, vatandasimiz da daha uygun fiyata taze sebze ve meyve tüketsin istiyoruz” dedi.



Haftanin üç günü kuruluyor

Ankara ve çevre illerde faaliyet gösteren çiftçilerin ürettikleri mahsulleri tarladan sofraya aracisiz ulastirmak için Keçiören Belediyesi tarafindan ilçedeki üç semt pazarina kurulan Üretici Pazarlari hizmet vermeye basladi.

Pazartesi Aktepe Demokrasi Semt Pazari, sali Fatih Semt Pazari, cumartesi günleri Incirli Semt Pazari’nda yerlerini alan üreticiler ürünlerini satisa çikardi. Salataliktan domatese, biberden fasulyeye varincaya kadar birçok ürünün yer aldigi Üretici Pazarlari vatandasin yüzünü güldürürken mahsulleri tarlada kalmayan üreticileri de mutlu etti.
Kaynak: İHA