Mardin'de 'Tarim Teknolojileri Ortak Kullanim Merkezi Ve Ekolojik Tarim Okulu' Projesi Imzalandi

Mardin’de Dicle Kalkinma Ajansi ve Ömerli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü arasinda “Tarim Teknolojileri Ortak Kullanim Merkezi ve Ekolojik Tarim Okulu” projesine imza atildi.

Mardin'de 'Tarim Teknolojileri Ortak Kullanim Merkezi Ve Ekolojik Tarim Okulu' Projesi Imzalandi
Avrupa Birligi, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve Dünya Bankasi koordinasyonuyla yürütülmekte olan Sosyal Girisimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO Projesi), Türkiye’deki hedef bölgelerde yasayan misafir ve ev sahibi topluluklardaki kadin ile gençlerin geçim kaynaklari firsatlarini iyilestirmeyi hedefleyerek, sosyal girisimciligi ve yerel topluluklara hizmet saglayan yerel kurumlari destekleyerek, kadinlarin ve gençlerin ekonomik faaliyetlere katilmalarina katkida bulunmayi amaçlamakta.

Ömerli Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Hüseyin Kahraman, Ömerli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü olarak Dicle kalkinma Ajansi Genel Sekreteri basta olmak üzere uzmanlari ile beraber yaptiklari çalismalar sonucunda ve proje çerçevesinde tarim tekniklerine dayali uygulamali makine, ekipman kullanimi ile bir proje gerçeklestirdiklerini söyledi.

Projenin son asamasina gelip protokolü imzaladiklarini aktaran Kahraman, "Ömerli ilçemiz olmak üzere Mardin ve TRC3 bölgesinin tümüne rol model ve cazibe merkezi olmasini diliyor ve tüm çabamizin da bu yönde oldugunu belirtmek istiyorum. Hayirli olsun” dedi .

(SEECO) Projesi’nin, Türkiye’deki hedef bölgelerde yasayan misafir ve ev sahibi topluluklardaki kadin ve gençlerin geçim kaynaklari firsatlarini iyilestirmeyi hedefleyen bir proje oldugunu aktaran Dicle Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Aykut Aniç, "SEECO 2B Projesi çerçevesinde tarim teknolojileri ortak kullanim merkezleri ve ekolojik tarim okullari isimli bir proje çerçevesinde bölgede ihtiyaç duyulan makine ve ekipmanlarin temini, bunlara iliskin egitim, bilgilendirme faaliyetlerinin yönetilmesi ve bu sayede bölgemizdeki tarim isçilerinin beseri, teknik kapasitesini gelistirmeleri, ayni zamanda üreticilerimizin belli dönemlerde makine ve ekipmanlari kullanarak bölgemizde tarimsal verimliligin artirilmasi noktasinda bir projeyi imzalamis durumdayiz” ifadelerini kullandi.

Projenin 100 bin 600 euroluk bir proje ile makine temini, teknoloji ekipmanlarini ilçeye kazandiracaklarini kaydeden Aniç, "Ömerli çok önemsedigimiz bir ilçe. Yetkisi Ömerli ilçesi ile sinirli kalmayacak. Hem Mardin hem de bölge için örnek teskil edecek bir projedir. Su an baslamis vaziyetteyiz. Bölgemizin yakin zamanda sesini duyacagi ve etkisini hissedecegi çok güzel bir proje olacak. Çok genis çerçevede makine ekipmanlari ilçemize kazandiracagimiz ve üreticilerimize nasil kullanacaklarini ögretecegimiz ve kazançlarini daha yüksek seviyeye çikarilacagi, verimin artacagi bir sürecinde baslangicini bugün itibari ile yapmis bulunuyoruz. Hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA