Bozbey Makamini Mustafakemalpasa'ya Tasidi

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in sorunlari yerinde tespit edip hizli çözümler üretmek ve Bursa’yi ortak akilla yönetmek amaciyla baslattigi ‘Baskan Bozbey Burada’ projesinin üçüncü duragi Mustafakemalpasa oldu. Belediye personelleri ile birlikte ilçe sakinlerini dinleyen Baskan Bozbey, “Burada yapmis oldugumuz hizmetleri yerinde görme ve sürdürülebilir olmalarini takip etme anlaminda önemli bir gün. Bu proje sürekli devam edecek, her 15 günde bir ilçelerimizde olacagiz” dedi.

Bozbey Makamini Mustafakemalpasa'ya Tasidi
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, ‘Baskan Bozbey Burada’ projesi çerçevesinde 2 haftada bir kentin farkli ilçelerinde vatandaslarla bulusup talep ve önerilerini dinliyor. Proje çerçevesinde daha önce Büyükorhan ve Keles ilçelerinde vatandaslarla bir araya gelen Bozbey, bu kez Mustafakemalpasa’da vatandaslarin sorun ve taleplerini dinledi. Bozbey, program çerçevesinde yaptigi açiklamada, "Bozbey Burada’ projesi çerçevesinde Mustafakemalpasa’dayiz. Öncelikle belediye baskanimizi ziyaret ettik. Bugüne kadar yapilan ve bundan sonra yapilacak islerle ilgili görüsme yaptik. Milletvekilimiz, parti meclis üyemiz de aramizda. Akabinde kaymakamimizi da ziyaret ettik. Sonrasinda ise iki muhtarlar derneklerimizi ziyaret ettik ve ardindan ziraat odasi baskanimizi ziyaret ederek meydana geldik. Simdi de burada Mustafakemalpasalilar ile birlikte onlarin sorunlarini ve taleplerini dinleyecegiz. Bu proje çerçevesinde aksama kadar vatandaslarimizin sorunlarini üst yönetimimiz ve kadrolarimizla dinleyecegiz. Burada yapmis oldugumuz hizmetleri yerinde görme ve sürdürülebilir olmalarini takip etme anlaminda önemli bir gün. Bu proje sürekli devam edecek, her 15 günde bir ilçelerimizde olacagiz. Ayni zamanda saat 18.30 itibariyle genel baskanimizi karsilayacagiz. Bu meydanda genel baskanimiz, belediye baskanimizi ziyaret edecek, sonrasinda da Bursa’ya dogru yola çikilacak” ifadelerini kullandi.

“Mustafakemalpasali çiftçilerimize sahip çikiyoruz”

Mustafakemalpasa ziyaretinde çiftçilerin sorunlarina dikkat çeken Bozbey, “Özellikle sunu gördük ki çiftçimiz son derece magdur. Hem fiyatlardan hem de üretim rekoltesinden sikinti yasiyor. Bu konuda hemen arkadaslarimiz ile istisare ettik. Birlikte olusturdugumuz kararla çiftçimizin var olan özellikle kavun, karpuz satan ya da üretimi yapan, tarlada kaldigini söyleyen çiftçimizin yaninda arkadaslarimiza derhal bu sorunun giderilmesi, çiftçimizin magdur olmamasi konusunda taleplerimizi ilettik. Arkadaslarimiz hemen hazirliklarina basladilar. Çiftçimizin ürünlerini sokaga ya da çöpe atilmasini ortadan kaldirarak onlari satin alacagiz. Çiftçimize desek olma anlaminda yanlarinda oldugumuzu da sürekli ifade etmistik. Bundan sonra da yanlarinda oldugumuzu da çok net biçimde bu hareketi yaptik. Satin alinan kavun ve karpuzlari da arkadaslarimiz ihtiyaç sahiplerine ulastiracaklar. Çiftçimizin mali tarlada kalmayacak, çöpe gitmeyecek. Çiftçilerimizin önümüzdeki sene de üretim yapmasini saglamamiz gerekiyor. Bunun yaninda bu bölgede çiftçimize yönelik hazirladigimiz projelerimiz var. Çok yakin bir süre içerisinde onlari da faaliyete geçirecegiz. Projelerimizi çiftçilerimizle ve ziraat odamizla paylastik. Yassi ve yuvarlak hortumlari üreterek onlara ücretsiz bir sekilde dagitacagiz. Ayni zamanda sivi gübre ile ilgili çalismalarimiz devam ediyor. Yakin bir zaman içerisinde bunlarin da dagitimini saglayacagiz. Bursa Büyüksehir Belediyesi çiftçinin yaninda, destekliyor ve sahip çikan bir anlayisi ortaya koyuyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA