Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Türk Edebiyati Söylesisi Gerçeklestirildi

BEUN ev sahipliginde, MEB’e bagli okullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi ögretmenlerine yönelik söylesi programi gerçeklestirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Türk Edebiyati Söylesisi Gerçeklestirildi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliginde, Millî Egitim Bakanligina bagli okullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi ögretmenlerinin motivasyonlarini yükseltmek, alan bilgisi ve ögretimi konusunda mesleki gelisimlerine katki saglamak amaciyla Alapli Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun düzenledigi bir söylesi programi düzenlendi.

Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen söylesiye Zonguldak Millî Egitim Müdür Yardimcisi Adem Gülsen, BEUN Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Melih Genis , okul müdürleri ve ögretmenler katildi.

Farkli konular üzerine etkinliklerin gerçeklestirildigi programda, Türk Edebiyati konusu üzerine BEUN Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Muhittin Turan bir konusma gerçeklestirdi. Türk edebiyatinin baslangicindan günümüze kadarki süreci içerisinde tasidigi anlam, ifade biçimleri ve herkes için tasidigi önem üzerine konusan Turan, edebiyatin ayni zamanda insanlarin gündelik yasamlarina olan katkilarini dinleyicilere aktardi.

Büyük begeni toplayan sunum ve etkinlik, toplu fotograf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA