Tunceli'de Muhtarliklar Için Bina Yaptirildi

Tunceli’de 5 mahalle muhtarligi için valilik tarafindan yaptirilan binanin açilisi gerçeklestirildi.

Tunceli'de Muhtarliklar Için Bina Yaptirildi
Tunceli Valiligi tarafindan merkez Alibaba, Yeni Mahalle, Mogultay, Inönü ve Esentepe Mahallesi için yaptirilan muhtarlik binasinin açilisi gerçeklestirildi.

Mogultay Mahallesi’nde yaptirilan binanin açilisinda konusan Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, muhtarlarin daha önce kendilerine layik yerlerde görev yapmadiklarini belirterek, “Bildigim kadariyla kimisi pasajin içerisinde kimi bir kahvenin kösesinde isini yapiyordu. Simdi biz hem Tunceli’mize yakisir hem de bu güzel bes mahallemize yakisir bir muhtarlik binasi yaptik. Burasi da Saglik Bakanligimizdan tahsisli sekilde bir toprakti. Içisleri Bakanligimizin katkisiyla projeyi gerçeklestirdik. Ilimizde toplam 7 mahallemizde hizmet verecek 5’i burada daha sonraki günlerde hem Cumhuriyet hem de Atatürk Mahallesi’ndeki muhtarlik binalarimizi da açacagiz insallah’’ dedi.

Muhtarliklarin çok kiymetli oldugunu ifade eden Vali Tekbiyikoglu, ’’Bizim yönetim sistemimizdeki en küçük, en temel birim tasi. En küçük derken onun önemsizliginden kaynaklanmiyor aslinda her sey onun üzerine bina ediliyor. Muhtarliklardan sonra beldeler, ilçeler, kentler, sehirler ve büyüksehirler insa ediliyor. Aslinda muhtarliklar olmasa bunlarin hiçbiri de olmaz. Muhtarliklar bizim için çok yakin çalisma arkadaslarimiz. Kadastrodan tutun kolluk mevzuatina kadar tebligat mevzuatina kadar birçok görevleri var. Bir yandan kamu görevi icra ederken bir yandan da vatandaslarimizin temsilciligini kendileri yapmakta. Basi sikisan bir vatandasin ilk çalacagi kapi aslinda mahallenin muhtaridir. Ayni zamanda mahalle kültürünü ben çok önemsiyorum. Ben de benzer mahallelerde yetisen birisiyim. Babamin vefatinda vefat organizasyonu için mahallenin çocuklari, gençleri toparladilar bize bir is birakmadilar. Artik sehirlerimiz degismeye basladi.

Daha sitevari evlerde insanlar kaliyor ama bir yandan da mahalle kültüründen uzaklasmis oluyor. Mahalle bir dayanisma demek aslinda. Bizim hepimizin bunu çok iyi muhafaza etmesi lazim. Insallah burasi hem sorunlarin konusuldugu yer olur hem de mutluluklarin paylasildigi, vatandaslarin deva buldugu bir yer olur. Hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. Insallah güzel hizmetler bu binalarda üretilir” diye konustu.

Konusmanin ardindan kurdele kesilerek binanin açilisi gerçeklestirildi.

Yeni binayi gezen Vali Bülent Tekbiyikoglu muhtarlara hayirli olmasi temennisinde bulundu. Açilis, toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA