Kinik Belediye Baskani Geçene'ye Isçi Çikarmalari Nedeniyle Tepki Yagdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Tokat’in Almus ilçesi Kinik Belediye Baskanligi görevini devralan Haci Yusuf Geçene, önceki baskan Güven Arslan döneminde ise alinan 4 isçiyi isten çikardi.

Kinik Belediye Baskani Geçene'ye Isçi Çikarmalari Nedeniyle Tepki Yagdi
2019 yilinda yapilan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Tokat’in Almus ilçesi Kinik Belediye baskani olan Güven Arslan, 2024 seçimlerinde yeniden aday gösterilmedi. Arslan’in yerine 2014 yilinda ayni ilçeye belediye baskanligi yapan Haci Yusuf Geçene 927 oy alarak yeniden baskan seçildi. Iddiaya göre Geçene, önceki dönem baskan döneminde kadroya alinan 2 isçi ile 2 sirket personelini isten çikartti. Isten çikartilan isçi ve aileleri ile onlara destek olan vatandaslar seslerini CHP Genel Baskani Özgür Özel’e duyurmak için Cumhuriyet Meydaninda eylem yapti.

“Baskan akrabasini göreve aldi”

Kinik Belediye Baskani Haci Yusuf Geçene hakkinda çarpici iddialarda bulunan Kinik Belediyesi Türkiye isçi Partisi Meclis Üyesi Ibrahim Özdemir, “Atilmalar olmadan önce baskandan ricada bulunduk. Bunlarin yapilmamasi gerektigini anlattik. Ama nasil bir hirsla, nasil bir kinle seçim sonrasi seçim kazandiktan sonra geldiyse, geldiginde vatandasin sorununu çözmek yerine, bizim Kinik Belediyesi’ne bagli Yuvaköy ve Gevrek mahallemiz var. Buralarda su sikintilari var. Bu sikintilari gidermek, çözmek yerine Belediye Baskani polemik yaparak basarisizliklarini gizlemeye kalkiyor. Bugün 4 tane personeli isten atmak, onlarin yerine yenilerini hazirlamak ki bugün bir gazetecinin sosyal medyasinda gördüm. Baskan bir akrabasini, hiçbir görevi olmadigi halde belediyede, belediyenin personeli olmamasi durumunda bu adam belediyenin kepçesiyle egitim yapiyor. TikTok çekiyor, sosyal medyasina atiyor. Orada yazismalar var. Soruyorlar ona Isin hayirli olsun. O da tesekkür ederim diyor. Sag olun. Isimizin basindayiz diye yaziyor. Özellikle kadrolu isçilerimizin iki tanesi çok kalifiye eleman. Belediyede operatör belgeleri var. Kamyonlari kullaniyorlar. Kepçeleri kullaniyorlar. Tüm halkimiz da bilir. Küçük belediyelerde çok amaçli çalisan isçiler her zaman makbul isçilerdir. Bizim su an isten atilan iki isçimiz özellikle kadrolu olanlar böyle kalifiye elemanlar” dedi.



Belediye baskaninin isçilerin isten çikartilma sebeplerini sorduklarinda farkli cevaplar aldigini ifade eden Özdemir, “Belediye baskanina biz sordugumuzda ne için bu ne için dedigimizde önce birinci cevabi tasarruf oluyor. Kendisi tasarruf diyor ama günlük 100 kilometre Kinik-Tokat arasini belediyenin arabasiyla gidip geliyor. Ikametgâh, Kinik Gevrek Mahallesi’nde ama Tokat oturuyor. Her gün 100 kilometre yolu belediyenin yakitini kullanarak, aracini kullanarak, gidiyor, geliyor. Onu oy harcama yaparken tasarruf yok. Ama sirkette asgari ücretli olan isçilerden üç bes kurus fazla aliyor diye iki isçinin fazla ödenegi olan on bes bin lirayi tasarruf görüyor. Bir sordugunuzda tasarruf diyor. Bir sordugunuzda ben seçmenime söz verdim diyor. Bir sordugumuzda iste bana oy verenler bana bunlarin isten çikarilmasi sartiyla oy verdi diyor. Gerekçeler bunlar. Disaridan yevmiyeli soför getiriyormus. Simdi sen elindeki kalifiye elemani islerine asacaksin. Disaridan soför çagiracaksin. Belediye de ehliyeti olmayan insanlar evet dogrudur. Onlar da araç kullaniyorlar. Buna biz de sahit olduk, gördük” diye konustu.

Isten çikartilan isçi ve aileleri de görevlerine iadelerini istedi.
Kaynak: İHA