Trafikte Saldiriya Ugrayan Akademisyen Çifte Lojman Tahsis Ediliyor

Malatya’da hava araçlarini lazer silahlarina karsi koruyacak kompozit bir madde gelistiren Inönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifte yönelik trafikte gerçeklesen saldiri sonrasi çifte üniversite yerleskesinde lojman tahsisi için çalisma baslatildi.

Trafikte Saldiriya Ugrayan Akademisyen Çifte Lojman Tahsis Ediliyor
Malatya’da hava araçlarini lazer silahlarina karsi koruyacak kompozit bir madde gelistiren Inönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifti Pazar günü trafikte saldiriya ugradi.

Olayla ilgili polis ile özel güvenlik görevlilerin nezaretinde Inönü Üniversitesinde açiklamalarda bulunan Inönü Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümü Arastirma Görevlisi Murat Toptas, olay sonrasi Inönü Üniversitesi Rektörlügünün hizlica olaya müdahale ederek koruma ve lojman tahsisi için kendilerine teklifte bulunduklarini, bunun ardindan Üniversite yerleskesinde lojman için çalismalara baslanildigini söyledi.



Konuyla ilgili olarak Il Emniyet Müdürlügünün yaptigi basin açiklamasini da degerlendiren Toptas, polis merkezinde konuyla ilgili ifade verdikleri esnada polis memurlarinin olayin süphelilerden A.L.E.’nin tutuklandigi bilgisini kendileri ile paylastiklarini buna istinaden kendilerinde basina bu yönde beyanatta bulundugunu kaydederek, zanli A.L.E.’nin tutuklandi bilgisinin sahsina ait oldugunu ifade etti.

Olay esnasinda üzerlerine yürüyen zanlilardan olaya müdahale eden trafik polislerinin de sikayetçi oldugunu aktaran Toptas, jandarma ile iliskisi bir sekilde kesilmis olan zanlilardan birinin ise israrla kendini jandarma olarak tanittigina dikkat çekti.

Gerçeklestirdikleri bazi projelerin basinda yer almasinin ardindan sosyal medyada ilgili haberlere atifla “ölüm” içerikli yorumlar yapildigini da belirten, Toptas, olayla ilgili sikayette bulunduklarini da söyledi.

Toptas, daha önceleri gerçeklestirmis olduklari birtakim projelere de iliskin bazi sosyal medya kullanicilarinin hayali projeler yönündeki iddialarinin da gerçek disi oldugunu aktararak bugüne kadar yaptiklari her çalismanin arkasinda olduklarini ifade etti.

Toptas, önümüzdeki günlerde kendilerine tahsis edilecek lojmana yerleserek çalismalarini sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: İHA