'Köyümde 3 Gün' Projesi Devam Ediyor

Erzincan Valiliginin baslattigi ’Köyümde Üç Gün’ projesi kapsaminda daha önce hiç köyde yasamayan lise ögrencileri, köye dair merak ettikleri konulari uygulamali egitimler ve kamp programiyla deneyimliyorlar. Çadirlarda yatip, büyükbas hayvanlari besleyip, süt sagip, tandirda ekmek pisiren ve tarlada çalisan gençler hallerinden oldukça memnun.

'Köyümde 3 Gün' Projesi Devam Ediyor
Erzincan Valiligi yaz tatili nedeniyle ögrencilerin, köylerdeki yasam ve çalisma hayatlarini ögrenmesi için ’Köyümde Üç Gün’ projesi baslatti. Toplam 3 gün sürecek projenin ikinci grubuna 12 ögrenci katildi.

Ögrenciler gruplar halinde proje kapsamindaki Günbagi ve Yalinca köylerinde 3 gün kalacak. 3 gün boyunca çadirlarda yatan ögrenciler, bulundugu köydeki çalismaya göre kimi çiftlikte büyükbas hayvan besleyip, temizligini yapiyor, kimi tarlada, kimi de bahçede çalisiyor. Ögrencilerin baslarinda AFAD ve Milli Egitimden ögretmenler sorumlu olarak bulunuyor. Ögrenciler, olusturulan faaliyet programina uygun sekilde, görevli ögretmenler, görevli AFAD personelleri ve köy muhtari gözetiminde faaliyetlerini gerçeklestiriyorlar. Ilk etabi Erzincan merkeze bagli Aydogdu, Tatlisu ve Binkoç köylerinde baslayan ve ikinci etabi da Günbagi ve Yalinca köylerinde devam eden proje daha sonra diger köylerde sürdürülecek.

Projeye iliskin Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, “Erzincan’da ‘Köyümde Üç Gün’ diye bir proje baslattik. Projenin amaci gençlerimizi AFAD, UMKE, ögretmenlerimizin esliginde köylerimize göndermek ve köy hayatini deneyimlemelerini istedik. Köylerimizde ögrencilerimiz köy hayatini deneyimliyorlar. Bizim gelenek ve göreneklerimiz bugün yasiyorsa gelenek görenektir. Kültürün tasiyicisi dildir. Bizim geçmise dair bütün kavramlarimizi bugünkü gençlerin zihinlerine ve kalplerine naksetmemiz gerekiyor. Bunun da yolu köylerimizdeki, sehirlerimizdeki geçmise dair bütün kültürel aktarimi bu gençlerimize vermek. Bu bir pilot uygulamaydi. Insallah bundan sonra katlayarak 5 köyümüzde, 10 köyümüzde, 20 köyümüzde bunlari yapacagiz. Gençlerimizi mutlu görmek bizi çok mutlu etti. Burada sunu görmekte beni çok mutlu etti o da su. Köylerimizdeki insanlar hiç tanimadiklari gençlerimizi kendi evlatlari gibi sahip çikarak onlari el üstünde tutuyorlar. Ben hepsine tesekkür ediyorum” dedi.

Ögrenciler ise köy yasantisini deneyimlemenin kendilerine büyük kazanç oldugunu ve mutluluk verdigini belirterek, “Telefon, tablet yok. Hayata dair gerçek ve keyifli hatiralar biriktiriyoruz” ifadelerine yer verdiler.
Kaynak: İHA