Kocaeli Valisi Ilhami Aktas Göreve Basladi

KOCAELI – Son Valiler Kararnamesi ile Çanakkale’den Kocaeli’ye atanan Ilhami Aktas bugün makam önünde gerçeklestirilen karsilama töreni sonrasinda yeni görevine basladi.

Kocaeli Valisi Ilhami Aktas Göreve Basladi
Kocaeli Valisi Ilhami Aktas bugün valilikte yapilan karsilama töreni sonrasinda yeni görevine basladi.

Tören mangasini selamlayan Vali Aktas, törene katilanlarin tebriklerini kabul etti. Törene Il Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Bozkurt, vali yardimcilari, ilçe kaymakamlari, kurum müdürleri ve personel katildi.

Törenin ardindan görevine baslayan Vali Aktas, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Vali Aktas yaptigi açiklamada, "10 Temmuz 2024 tarihindeki Cumhurbaskanligi kararnamesiyle, Kocaeli’ne vali olarak atanmis bulunmaktayim. Bugün itibariyle de görevimize baslamis bulunuyoruz. Ben görevimizin basta Kocaeli halki olmak üzere ilimize, ülkemize, kendimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. 30 yillik mülki idari amiri olarak daha önce 2 ilde valilik yaptiktan sonra üçüncü görev yerimiz. Kendine özgün, sanayinin baskenti olan, Türkiye’nin sanayi kalbi sayilan, ülkemiz için çok büyük stratejik öneme sahip olan Kocaeli’de görev yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum" dedi.



"Her zaman için kapimiz açik olacak"

’Insani yasat ki devlet yasasin’ diyerek konusmasina devam eden Vali Aktas, "Bu görev süremiz içerisinde insallah tüm halkimizla beraber yerel yönetimlerimiz, Üniversitelerimiz, STK’larimiz, sanayi kuruluslarimiz, sivil toplum kuruluslari, isçi kuruluslari, ve derneklerimiz, tüm bilesenlerle beraber istisare kültürü içerisinde ilimize, ülkemize nasil katki saglayacagimizi, varsa sikintilarin tespitiyle bunlarin çözümü noktasinda hep birlikte el birligiyle çalisacagiz. Insani yasat ki devlet yasasin düsturu ile vatandasimizla hiçbir engel hiçbir problem çikmadan, her zaman için kapimiz açik bir sekilde vatandas odakli, kapimiz, gönlümüz tüm arkadaslarimizla beraber onlarin sorunlarinin çözülmesi, sikintilarinin giderilmesi için elimizden gelen tüm çabayi gösterecegiz" diye konustu.

Ellerinden gelen çaba ve gayreti göstermek için azami özenle hareket edeceklerini ifade eden Aktas, "Asayisten, milli egitime, sagliktan, tarima, çevreden, kalkima hizmetlerine, devletin bize verdigi görev ve yetkiler çerçevesinde, yine devletin o sefkatli yüzüyle elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstermek için azami özeni gösterecegiz. Vatandasimizin huzur içerisinde yasamasi için basta trafik, asayis olmak üzere tüm kolluk kuvvetlerimizle beraber de kamu düzeninin korunmasi, kamu düzeninin iyilestirilmesi anlaminda hiçbir uyusturucu saticisina, çocuklarimizin zehirlenmesine firsat vermeden, kadina siddet konusunda, uyusturucu konusunda, organize örgütler konusunda da yine arkadaslarimizla beraber gece gündüz büyük çaba ve gayret gösterecegiz" dedi.

’Biz Cumhuriyetin önsözünün yazildigi Çanakkale ilinden geldik’ diyerek konusmasina devam eden Vali Aktas, "Siz kiymetli basin mensuplariyla da devamli diyalog içerisinde, sizlerden gelen ilimizin sikintilari, vatandaslarimizin talepleriyle ilgili de yine gerekli azami gayreti gösterecegiz. Biz Cumhuriyetin önsözünün yazildigi Çanakkale ilinden geldik. Orada görev yaptigimiz süre içerisinde oldugu gibi burada da, sehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli vatandaslarimiz, huzurevlerimiz, çocuk sevgi evlerimiz, öncelikli ugras alanlarimiz olacak. Ben bu vesileyle tekrar sizin de ilginize tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA