Edirne'de Göçmen Kaçakçilari Böyle Yakalandi

Edirne’de polis ekipleri, gerçeklestirdikleri operasyonda 3 organizatörü ve 6 göçmeni uzun soluklu takip sonucu TEM giselerde kiskivrak yakaladi.

Edirne'de Göçmen Kaçakçilari Böyle Yakalandi
Edirne Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli polis ekipleri yaptigi operasyonda göçmen kaçakçiligi yaptiklari iddia edilen 3 süpheli ve 6 göçmeni yakaladi.

Kirklareli’nin Babaeski ilçesinde polis ekipleri göçmen kaçakçiligi yaptiklari tespit ettigi bir otomobili ve bir ticari kamyoneti durdurmak istedi. Dur ihtarina uymayan otomobil sürücüsü ve kamyonet sürücüsü Edirne istikametine dogru kaçmaya basladi.

Yasanan kovalamacada göçmenlerin bulundugu ve üzerinde tavukçuluk yazisi yazan ticari kamyonet ile süpheli otomobil TEM Edirne Giseler’de kiskivrak yakalandi.

Yakalanan süpheli organizatörlerden kaçak göçmenlere öncülük yapan M.D. ile M.T. ve kamyonet sürücüsü C.D. gözaltina alindi.

Kamyonetin içerisinde bulunan biri kadin 4 Suriye, 1 Irak ve 1 Libya uyruklu kaçak göçmenin ise emniyetteki islemlerinin ardindan Edirne Il Göç Idaresine teslim edilecegi ögrenildi. 6 göçmenin islemlerinin ardindan ülkelerine geri gönderilecegi belirtildi.

Ekipler, göçmen kaçakçiligina karsi Istanbul yönünden gelen diger araçlari de denetledi.
Kaynak: İHA