Baskan Geçit Açiklamasi 'Toplumun Tüm Kesimlerine Sevgi Ve Muhabbetle Yaklasiyoruz'

Yesilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan Cemal Gürsel Mahallesindeki Konteyner Kentte düzenlenen asure ikraminda konusan Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, “ Etnik kökeni, dini, dili ve irki ne olursa olsun bu toplumu olusturan bütün renkleri sevgiyle, muhabbetle, içten, samimiyetle ve hosgörüyle kucakliyoruz. Rabbim niyetlerimizi kabul, birlik ve beraberligimizi daim eylesin” dedi.

Baskan Geçit Açiklamasi 'Toplumun Tüm Kesimlerine Sevgi Ve Muhabbetle Yaklasiyoruz'
‘Umutkent’ adi altinda Cemal Gürsel Mahallesindeki depremzede aileler için olusturulan Konteyner Kentte düzenlenen asure ikramina 7’den 70’e çok sayida vatandas yogun ilgi gösterdi. Yesilyurt Ilçe Kaymakami Kutsal Baytak, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci, CHP Yesilyurt Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Yesilyurt Ilçe Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaslarin katildigi asure dagitiminda birlik ve beraberlik atmosferi yasandi.

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Muharrem Ayi ve Asure Gününün ruhuna uygun etkinlikler düzenleyerek, toplumsal dayanisma ve paylasma ruhuna katki sunmaya çalistiklarini söyledi.



Vatandaslarin büyük ilgisiyle karsilasan Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, asure geleneginin birlik ve beraberlik duygularini pekistirdigini vurgularken, “ Bu mübarek ayda hem inançlarimizin geregini yerine getirmenin hem de birlik ve beraberlik içerisinde hemserilerimizle bir arada olmanin mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz. Göreve geldigimiz günden bugüne kadar siz degerli hemserilerimizle hep bir arada olduk, tevazu, samimiyet ve gayretle çalisiyoruz. Sosyal ve hizmet belediyeciligini gönül belediyeciligi ile pekistirip, 7’den 70’e tüm hemserilerimizin huzurlu bir sekilde yasamasi için çaba sarf ediyoruz. Belediyecilik hizmetlerinde kimseyi ötekilestirmeden, ayirt etmeden, dini, dili, irki ne olursa olsun herkese esit seviyede yaklasiyoruz. Belediyemizin kapilari herkese sonuna kadar açiktir. Bizleri bölmek, parçalamak, bu toplumun kadim degerleri içerisine nifak tohumlari ekmek isteyenlere karsi hep birlikte daha güçlü bir sekilde mücadele etmeliyiz. Bizler ancak bir ve beraber hareket ettigimiz müddetçe daha güçlü oluruz ve hem kardesligimiz güçlenir hem de bugünden gelecege birbirine inanan ve güvenen toplum anlayisini tasimis oluruz. Birligimizin, kardesligimizin ve beraberligimizin simgesi olan Mübarek Muharrem Ayimiz ve Asure Günümüz, toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren çok özel zaman dilimidir. Cenabi Allah bu mübarek ayda tutulan oruçlari dergahi izzetinde kabul buyursun, hayirlara vesile kilsin insallah” seklinde konustu.

Geçit, “ Muharrem ayi, birçok önemli tarihi olaya ev sahipligi yapar. Bunlarin en önemlisi Kerbela olayidir. Kerbela’da Hz. Hüseyin ve Ehli Beytin sehit edilmesi, hepimizi halen derinden üzmektedir. Muharrem Ayi Hz. Hüseyin Efendimiz ile beraberindeki yol arkadaslarinin ugramis oldugu acimasiz katliami hatirlatiyor ne yazik ki. Zulüm çok aci izler birakiyor. Devirler degisse de yasanan acilar maalesef tekerrür ediyor. Bugün Gazze’de, Dogu Türkistan’da ve nice mazlum ve mahzun cografyalarda yasanan sikintilar Kerbela’da yasanan zulmün yankisini tasimaktadir. Yasanan bu aci olaylar karsisinda anliyoruz ki; birlik ve beraberlik içerisinde zulme karsi direnmek çok önemlidir. Zulüm kimin tarafindan yapilirsa yapilsin, hangi sebeple yapilirsa yapilsin asla mesru görülemez. Yunus Emre’nin dedigi gibi “Zulümle abad olanin, ahiri berbad olur”. Zulme karsi hep birlikte mücadele etmeliyiz. Halk arasinda paylasmanin simgesi haline gelen asure günü, birlik ve beraberligi perçinleyerek, paylasmanin, komsuluk iliskilerinin ve yardimlasmanin en güzel örneklerini bizlere hatirlatmaktadir. Bu mübarek günü birlik ve beraberlik ruhuyla kutluyor, geleneklerimizi yasatmak için üzerimize düsen görevi yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Vatandaslarla bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duydugunu söyleyen Yesilyurt Ilçe Kaymakami Kutsal Baytak ise, “ Asure, hem dinimizin hem de kültürümüzün, tarihimizin ve gelenegimizin çok kiymetli sembolüdür. Ayni zamanda bizim ne kadar kiymetli bir millet oldugumuzu ifade etmektedir. Böylesine önemli bir gelenegin temsilcileri ve tasiyici konumundayiz. Bu tür etkinlikler asurenin ruhunu ve anlamini güçlendiren, bizi biz yapan tüm degerlerin daha fazla köklesmesine sebep olmaktadir. Konteyner kentimizde bu manevi atmosferi hep birlikte yasiyoruz. Asure ayni zamanda birlik ve beraberligimizin sembolüdür” diye konustu.

Okunan duanin ardindan vatandaslara asure dagitimi yapildi.

Asure dagitimindan memnun kalan vatandaslar ise manevi olarak önem arz eden bu müstesna günde kendilerini unutmayan Yesilyurt Belediyesi’ne tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA