Ada Manzarali Çöplük Için Çözüm Araniyor

Dogu Karadeniz’in tek yasanabilir adasi olan Giresun Adasi’nin turizme kazandirilmasi için projeler hazirlanirken, adanin karsisindaki kiyida bulanan vahsi çöp depolama alani için de çözüm araniyor.

Ada Manzarali Çöplük Için Çözüm Araniyor
Gazetecilerin ada manzarali vahsi çöp depolama alaniyla ilgili sorulari cevaplayan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ciddi bir tasima maliyetinin bulundugunu ifade ederek tahkimat projeleri üzerinde çalisma yapildigini söyledi.



Giresun Valisi Serdengeçti, “Bununla ilgili Ulastirma ve Altyapi Bakanligimiz Bölge Müdürlügünün görev alanindadir. Bununla ilgili çalismalar devam ediyor. Vekillerimizle de gerekli degerlendirmeleri de yapmistik ve çok ciddi bir tasima maliyeti bulunmaktadir. Bu manada tahkimat projesi hazir yapildi. Ancak tahkimat projesiyle beraber bu sorun çözülebilir. Ayrica Kati Atik Birligimiz var. Birligimiz yerine göre Çavuslu’daki telisimizi düzeltme hususunda veya alternatif tesisler üzerinde çalisiliyor. O noktada belediyelerimizle beraber hareket etmekteyiz. Dolayisiyla bu noktada dikkat edilerek, sorunun çözülmesi adina bir takim çalismalar yürütülmektedir” dedi.

Kaynak: İHA