Sögüt'ten Domaniç'e Sehit Topragi

Bilecik’in Sögüt ilçesindeki Ertugrul Gazi türbesinde bulunan sehitlikten alinan toprak, Kütahya’nin Domaniç ilçesine bagli Çarsamba köyünde Hayme Ana türbesine getirilerek muhtar ve türbedara dualarla teslim edildi.

Sögüt'ten Domaniç'e Sehit Topragi
Sögütlü emekli Türkçe ögretmeni Nebiye Zobaroglu, sehit mezarlarindan alinan topraklari özel el yapimi bir sanduka ile getirerek yetkililere teslim etti. Sehit topragi dualar esliginde Köy Muhtari Ismail Yaman ve 132 yildir türbedarlik görevini sürdüren Sönmez ailesi üylerinin esliginde Hayme Ana Türbesinin basina konuldu.

Sögüt’ün en eski ailelerinden oldugunu belirten Nebiye Zobaroglu, “Geçtigimiz Ramazan ayinda Hayme Ana’yi ziyareti çok istiyordum ve geldik. Burayi Ertugrul Gazi Türbesi ile kiyasladigimda ne yazik ki üzüldüm” dedi.

Her yerin çok bakimli ve çok güzel oldugunu ifade eden Zobaroglu, türbedeki eksiklere deginerek, “Biz de, Türk cumhuriyetlerinin tümünden gelen Ertugrul Gazi türbesinde topraklar var. Burada hiçbir sey yoktu. Yolda dönüste aklima Ertugrul Gazi türbesinden toprak getirmek fikri geldi. Oradaki tüm askerlerin, sehitlerimizin mezarlarindan karma toprak getirmek fikri olustu. Bugün de bunu getirdik. Getirdigim için çok mutluyum. Hayme Ana’ya dua ettigim için çok mutluyum. Buradaki herkese esenlikler diliyorum” diye konustu.

Köy Muhtari Ismail Yaman ise bu özel emaneti özenle koruyacaklarini söyleyerek, “Hayme Ana türbesinde özenle saklayacagiz. Saygideger Ögretmenimiz Nebiye Zobaroglu’na bu anlamli düsüncesi için tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA