Karacabey Sahipsiz Hayvan Barinagi Yenilendi

Karacabey Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barinagi, yenilenen tesisi ile gerekli faaliyetlerini daha titiz bir sekilde sürdürüyor. Belediye Baskani Fatih Karabati, “Türkiye’nin gündemini uzun zamandir mesgul eden sokak hayvanlari konusunda biz ne yapabilirizi hizlica masaya yatirdik. Görevi devraldiktan sonra barinagimizda hizlica eksiklerimizi giderip modern ve kullanisli hale getirip faaliyetlerini bir nevi güncelledik. Bunu hem sahipsiz hayvanlar hem de toplum sagligi için önemsiyoruz ve disiplinli bir sekilde sorumluluklarimizi yerine getirmeye devam edecegiz” dedi.

Karacabey Sahipsiz Hayvan Barinagi Yenilendi
Karacabey Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barinagi eksiklerinin giderilmesinin ardindan daha genis hizmet kollariyla faaliyetlerine basladi.

Sahipsiz hayvanlar için güvenli bir liman olusturularak gerekli saglik ve bakim hizmetlerini karsilayacak olan merkezde asilama, kisirlastirma, kayit ve ihbar sistemleri düzenlenerek hizmet vermeye basladi.

Karacabey Belediye Baskani Fatih Karabati konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Göreve geldikten sonra ele aldigimiz konulardan birisi de maalesef tam randimanli çalismayan sahipsiz hayvan barinagiydi. Son günlerde gündemde yer tutan bu konu hakkinda bizler belediye olarak hem toplum sagligini hem de sahipsiz hayvanlari riske atmadan, vicdanlari da yaralamadan, insanliga yakisir bir hizmet anlayisi ile sorumluluklarimizi yerine getirmekte kararliyiz” dedi.

Karabati, barinagin geçmiste tam randimanli hizmet vermedigine deginerek, “Yaptigimiz çalismada barinagin kayit sisteminin çalismadigi, asi programinin ve ameliyathanesinin kullanilabilir olmadigi görüldü.

Hizlica barinagin eksikliklerini gidererek faaliyete baslattik. Ihbar takip sistemi gelistirilerek saha organizasyonunu daha pratik ve israfi önleyecek bir düzene almis olduk” seklinde konustu.

Karacabey Belediyesi, Sahipsiz Hayvan Barinaginda yapilan yeni düzenlemelerin ardindan parazit ve diger saglik, asi uygulamalarini hizmete aldi. Bunun yaninda acil durumlar için ameliyathane uzun bir aradan sonra yeniden faaliyete geçirildi. Barinak bünyesinde veteriner hekim ve veteriner teknikeri ile birlikte acil durumlara müdahale ve kisirlastirma operasyonlarinin yapilacagi kaydedildi. Böylelikle geçmiste Bursa’da yapilan kisirlastirma operasyonlarinin, yeni düzenlemelerin ardindan Karacabey Belediyesi bünyesindeki barinakta gerçeklestirilecegi ögrenildi.

Karacabey Belediye Baskani Fatih Karabati, “Sahipsiz hayvanlarimizin saglik ve güvenligini saglayarak aslinda bir yerde toplumun da sagligini ve güvenligini de saglamis oluyoruz. Bu bizim için önemli bir sorumluluk. Barinagimizda sundugumuz hizmetlerle can dostlarimizin saglikli bir yasam sürmelerini amaçliyoruz” açiklamasinda bulundu.

Karabati, vatandasin sokak hayvanlariyla alakali her türlü ihbarini Karacabey Belediyesi telefon numarasi olan 224 676 86 40’tan bildirebileceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA