'Her Estetik Islem Yaz Için Uygun Olmayabilir'

Estetik cerrahi islemlerin her mevsimde yapilabilecegini, fakat bazi mevsimlerin özel estetik islemleri için daha uygun olabilecegini söyleyen Medikal Estetik Uzmani Prof. Dr. Çil, “Yüz ve boyun germe ameliyati gibi yüzümüz ve boynumuzda ciddi müdahalenin yapildigi bir estetik cerrahi islem, yaz mevsiminde uygun olmayabilir. Böyle islemlerin günes isinlarindan daha rahat korunabilecegimiz soguk mevsimlerde yapilmasi daha uygundur” dedi.

'Her Estetik Islem Yaz Için Uygun Olmayabilir'


ISÜ Medical Park Gaziosmanpasa Hastanesi’nden Medikal Estetik Uzmani Prof. Dr. Yakup Çil, yaz döneminde yapilan estetik islemler ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda açiklamalarda bulundu.

"Günes isinlarindan korunmak önemli"

Estetik cerrahi islemlerin her mevsimde yapilabilecegini, fakat bazi mevsimlerin özel estetik islemleri için daha uygun olabilecegini söyleyen Prof. Dr. Çil, “Yüz ve boyun germe ameliyati gibi yüzümüz ve boynumuzda ciddi müdahalenin yapildigi bir estetik cerrahi islem yaz mevsiminde uygun olmayabilir. Böyle islemlerin günes isinlarindan daha rahat korunabilecegimiz soguk mevsimlerde yapilmasi daha uygun olabilir. Günes isinlarina direk maruz kalan ve günes isinlarindan korunmasi zor olan yüz ve boyun ameliyat bölgesinde ameliyat sonrasi kalici renk degisiklikleri olusabilir. Ameliyat kesi bölgeleri daha koyu bir renk ile iyilesebilir. Dolayisiyla, daha belirgin ve kalici ameliyat izlerine sahip olunabilir” diye konustu.



"Özel günes gözlükleri tercih edilmeli"

Prof. Dr. Çil, yaz döneminde yüz ve boyun bölgesinden estetik islem geçirmis bireylerin nelere dikkat etmesi gerektigiyle ilgili su bilgileri paylasti: “Yüz ve boyun bölgesinde günesten koruyucu kremleri uygun sekilde uygulamamiz gerekir. Yüzümüzün günes isinlarina direk maruz kalmamasi için genis çevreli sapkalardan kullanmamiz faydali olabilir. Göz çevresini de koruyacak sekilde üretilen özel günes gözlükleri çok faydali olabilir.”

"Liposuction sonrasi güneslenmekten uzak durulmali"

Yaz aylarinda vücut bölgesinde yapilan estetik islemlerde dikkat edilmesi gerekenlere deginen Prof. Dr. Çil, “En fazla yapilan estetik islemlerden liposuction (yag aldirma) islemi bölgelerini de günes isinlarindan korumamiz gerekir. Liposuction ameliyati sonrasi vücudumuzda meydana gelen ekimoz adi verilen morarmalar kendiliginden 2-3 hafta içerisinde geçmektedir. Eger bu dönemde erkenden sahil ve plajlarda güneslenmeye baslarsak, bu bölgelerde kalici renk degisiklikleri meydana gelebilir. Liposuction sonrasi giydirilen özel korseleri de yaz sicaginda kullanmak daha fazla rahatsizlik olusturabilir. Ödem adi verilen sisliklerin geçme döneminde giydirilen bu korselere yaz mevsiminde uyum çok zorlasmaktadir. Eger sicak hava nedeniyle korse giyme uyumumuz çok azaldi ve korse giymek istemiyorsak siki iç çamasiri ve siki ince taytlar giymemiz faydali olabilir” dedi.



"Meme estetigi yaptiranlara öneriler"

Meme estetigi islemi yaptirmis bireylere de uyarilarda bulunan Prof. Dr. Çil, “Meme estetigi yaptirdiysak bronzlasmak için üst bölgemiz açikta kalacak sekilde güneslenmemeliyiz. Güneslenirsek estetik meme cerrahi bölgelerinde de kalici izler ve renk degisiklikleri olusabilir. Ameliyat kesi bölgelerini günes isinlarindan koruyacak sekilde sutyen kullanmamiz uygun olur” ifadelerini kullandi.

"Göz bölgesi de günes isinlarindan korunmali"

Göz kapagi estetigini tercih eden bireylerin günes isinlarindan korunmasi gerektigine dikkat çeken Prof. Dr. Çil, “Günes isinlarinin göz kapaginda kalici izler ve kalici renk degisikliklerine sebep olmamasi için mümkün oldugunca genis çerçeveli günes gözlükleri ve uygun büyüklükte sapka kullanmamiz faydali olabilir. Yüz bölgesine yapilacak botoks ve dolgu uygulamalari sonrasinda da kalici renk degisiklikleri olusmamasi için uygun günes gözlükleri, sapkalar ve günesten koruyucu kremler kullanmamiz faydali olacaktir” ifadelerine yer verdi.

"Uygun tedbirler alinmali"

Prof. Dr. Çil, “Sonuç olarak tüm estetik islemler her mevsimde yapilabilir olsa da yaz döneminde günes isinlarinin ameliyat bölgelerinde ortaya çikarabilecegi renk degisiklikleri, kalici ve belirgin ameliyat izlerinden korunmak için, uygun tedbirleri almak ve daha fazla günes isinlarina dikkat etmemiz faydali olacaktir” diyerek açiklamalarini sonlandirdi.
Kaynak: İHA