Bilim Insanlarina Saldiri Girisimi Kamerada

Malatya’da hava araçlarini lazer silahlarina karsi koruyacak kompozit bir madde gelistiren Inönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifte yönelik saldiri girisimi polis tarafindan engellendi. Polisle zanlilar arasinda yasanan kovalamaca ise kameralara yansidi.

Bilim Insanlarina Saldiri Girisimi Kamerada
Malatya’da hava araçlarini lazer silahlarina karsi koruyacak kompozit bir madde gelistiren Inönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifti trafikte araçlarina çarparak durdurmaya zorlayan, daha sonra ise saldirmaya çalisan 4 kisiden 2’si polis ekiplerinin özverili çalismasi sonucu yakalandi. Olay, Yesilyurt ilçesi Yakinca mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede özel araçlari ile seyahat eden Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptas ile Inönü Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümü Arastirma Görevlisi Murat Toptas’in aracina ayni yöne ilerleyen bir otomobil çarparak çifti durmaya zorladi. Çarpma sonrasi akademisyen çifte araçlarini saga çekmelerini belirten 4 kisi, durdurduklari çiftin üzerine yürüdü. Bu sirada olay yerinden geçmekte olan polis ekipleri hizla duruma müdahale etti. Zanlilardan 2’si olay yerinden kaçarak uzaklasti. Olaya müdahale eden trafik ekibi, diger 2 zanlinin kimlik kontrolünü yapmak istedi. Ekiplerin kimlik talebi sonrasi araçlarina binerek kaçan zanlilarin görüntüleri araç kamerasina yansidi. Polis ekiplerinin 1 saatlik israrli takibi sonrasinda Dogansehir ilçesi sinirlarinda yakalanan 2 zanlidan birinin çok sayida sabika kaydinin bulundugu ve arandigi belirlenirken, diger zanlinin ise görevinden ihraç edilen eski bir asker oldugu tespit edildi.

Akademisyen çift polis merkezine giderek zanlilar hakkinda sikayetçi olurken, çok sayida sabika kaydi ve aranmasi bulunan sahis tutuklandi. Olayla ilgili baslatilan inceleme sürüyor.
Kaynak: İHA