Ammar'in Tek Hayali Iyilesip Arkadaslari Ile Futbol Oynamak

Hakkari’nin Derecik ilçesine yasayan ve dogustan deri hastaligi olan Ammar’in tek hayali iyilesip arkadaslari ile futbol oynamak.

Ammar'in Tek Hayali Iyilesip Arkadaslari Ile Futbol Oynamak
Derecik ilçesine bagli Ögrencik köyünde ikamet eden dogustan deri hastaligiyla mücadele eden Ammar Yasar (14), özellikle yaz aylarinda zor günler geçiriyor. Sicakligin yükselmesiyle beraber vücudundaki yaralar arttigi için kiyafet dahi giyemeyen Ammar, bu nedenle disari da çikamiyor. Arkadaslariyla vakit geçirmek ve futbol oynamak Ammar’in en büyük hayali oldu. Bir an önce sagligina kavusmak için yetkililerden yardim bekleyen 6 çocuklu Celal ve Besna Yasar çiftinin 3’üncü oglu Ammar Yasar, "Ben arkadaslarimla oyun oynamak istiyorum. Ama oynayamiyorum. Babamin bana söyledigi sen en kisa zamanda iyileseceksin ve o zaman disari çikip arkadaslarinla futbol ve oyun oynayabilirsin diyor. Ben de o günleri sabirsizlikla bekliyorum" dedi.

Abla Rezan Yasar, "Ammar’in hastaligi bizi çok üzüyor. Her eve geldiginde aglamasi bizi çok üzüyor. Bu yüzden hayirseverlerimizden Ammar’in iyilesmesi için yardim istiyoruz. Elimizden geldigince aile içinde arkadas ortamini kurmaya çalisiyoruz. Maddi durumumuz iyi olmadigindan dolayi sadece Van’a kadar götürebiliyoruz" dedi.

Baba Celal Yasar, "Her gün vücudunda yeni bir bölgesine su birikiyor ve patladigi zaman yeni yaralar çikiyor. Erken müdahale edilmezse hastaligin kisa zamanda çok ilerleme tehlikesi var" dedi.

Kaynak: İHA