2024 LGS'de Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullarindan Rekor Basari

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullari 2024 LGS sinavinda da büyük bir basariya imza atarak yillardir süregelen basarisini perçinledi.

2024 LGS'de Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullarindan Rekor Basari
Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullari Kurucusu Onur Feridun Bozyigit, ’Basarilarimiz devam edecek, tutkumuz egitim’ diyerek duyurdu. 2024 LGS yerlestirme sonuçlarinda rekor bir sonucu açiklamanin hakli gururunu yasadiklarini söyleyen Bozyigit, 2024 LGS yerlestirme sonuçlari ile ilgili sayisal verileri paylasti.

“Çok sistemli bir sekilde LGS sürecine hazirlaniyoruz”

Bu yil ki sonuçlarin kendileri için sürpriz olmadigini ve büyük bir basari oldugunu ifade eden Bozyigit, “ 25 ögrencimiz yüzde 2’lik dilimde yer alarak ilk tercihleri olan Fen liselerine yerlesmistir. 10 ögrencimiz yüzde 4’lük dilimde yer alarak Selçuklu Anadolu Lisesine yerlesmistir. 15 ögrencimiz yüzde 6’lik dilimde yer alarak Sivas Lisesine yerlesmistir. Toplamda 50 ögrencimiz il düzeyinde ilk 500 siralamasinda ve ilimizdeki ilk üç siralamada yer alan nitelikli okullara yerlesmistir. Bu çok büyük bir basari. Ancak bu sonuç bizi sasirtmadi. Çünkü bekledigimiz bir sonuçtu. Çok sistemli bir sekilde LGS sürecine hazirlaniyoruz. Sadece sekizinci sinifta basladigimiz bir hazirlik degil çok önceki yillardan baslayarak sinav hazirlik sistemimizi düzenliyoruz. Bu güçlü sistemle ögrencilerimizi sinava ve hayata hazirliyoruz. Su an ki basari da bu çalismalarin bir sonucu. Bu rekor basariya imzasini atan tüm ögrencilerimi tebrik ederim. Bu sürece katki saglayan, emek veren ögretmenlerimize ve velilerimize çok tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA