Giresunlu Dagci Cemre Demiröz, Türkiye'nin En Yüksek Ikinci Noktasina Tirmandi

Giresunlu dagci Cemre Demiröz, Hakkari’de Türkiye’nin en yüksek ikinci noktasi olan Cilo Dagi’nin Resko zirvesine tirmandi.

Giresunlu Dagci Cemre Demiröz, Türkiye'nin En Yüksek Ikinci Noktasina Tirmandi
Hakkari’de terörden arindirilan bölgeler dagcilara ev sahipligi yapiyor. Giresunlu genç dagci Cemre Demiröz, 18-21 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirdigi tirmanisla Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 4 bin 135 metre yükseklikteki Cilo Dagi’nin Resko zirvesine tirmandi.

Demiröz, 18 Temmuz’da basladigi tirmanista ilk olarak 3 bin 100 metrede bulunan kamp alanina vardi. Ertesi gün sabah erken saatlerde zirve tirmanisina baslayan Demiröz, 6 saatlik tirmanisla birlikte 19 Temmuz’da basarili bir sekilde zirveye ulasti.

Cemre Demiröz yaptigi açiklamada, "Bu bölgenin uzun süredir terör sebebiyle kapali olmasindan dolayi dagcilarin gidebildigi bir nokta degildi. Iki yil önce bölgenin açilmasiyla birlikte valilikten izin alinarak tirmanislari gerçeklestirebiliyorsunuz. Ülkemizin bu kisminin harika cografyasi esliginde mükemmel bir tirmanis gerçeklestirildi" diyerek bu tarz tirmanislara devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA