Isparta'da Egirdir Triatlonu Türkiye Kupasi Yarislari Basladi

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafindan Isparta’nin Egirdir ilçesinde gerçeklestirilen Egirdir Triatlonu Türkiye Kupasi Yarislari, yaklasik 400 sporcunun katilimiyla Altinkum Plaji’nda basladi.

Isparta'da Egirdir Triatlonu Türkiye Kupasi Yarislari Basladi
Türkiye Triatlon Federasyonu, Egirdir Kaymakamligi ve Egirdir Belediyesi isbirligi ile bu yil 23.’sü düzenlenen Egirdir Triatlonu Türkiye Kupasi Yarislari, Altinkum Plaji’nda gerçeklestiriliyor. 2 gün sürecek yarislara Türkiye’nin farkli yerlerinden yaslari 20 ile 77 arasinda degisen yaklasik 400 sporcu katiliyor. Sporcular yüzme, bisiklet ve kosu kategorilerinde dereceye girmek için mücadele veriyor.

Yarislar; M3, Yildiz, Genç, Elit, Paratriatlon ve Yas Gruplari olmak üzere 6 kategoride düzenleniyor. Triatlon yarismalari bugün sabah saat 07.00’de Elit Erkekler, Elit Kadinlar, saat 10.30’da da Genç Erkekler, Genç kadinlar ve 11.45’de Paratritlon yarismalari ile basladi.

Sporcular bin 500 metre yüzme 40 km bisiklet, 10 km kosu yaparak parkurlari tamamliyorlar.

Elit Kadinlar kategorisinde yarisan sporcu Selinay Tugçe Kir, parkurun çok zor oldugunu belirterek "Özellikle bisiklet parkuru çok zordu. Birkaç hafta önce yasamis oldugum sakatliktan dolayi çok zorlandim. Kosu çok yokusluydu zordu ama genel anlamda yarisma çok eglenceliydi” dedi.



Bayram Yalçinkaya: "Burada evimizde gibi hissediyoruz"

Türkiye Triatlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya, Egirdir’de olmaktan yasadigi memnuniyeti belirttigi konusmasinda, "Egirdir’de kendimizi rahat hissediyoruz, güvende hissediyoruz. Çünkü evimizde gibi hissediyoruz. Tekrar Egirdir’de olmaktan, evimizde olmaktan camia olarak çok memnunuz. Yarislarimizin bu yil 23.’sünü yapiyoruz. Çok mutluyuz. Tabi hem hava sicakliklari nedeniyle ve gölün suyunun ciddi anlamda çekilmis olmasi nedeniyle bu sene ilk kez Altinkum Plaji’nda yapiyoruz organizasyonlarimizi. Ciddi anlamda bir katilim var. Yaklasik burada 400’e yakin sporcu var. Sorcular, iki gün yarisacak. Sabah erkenden saat 7.00’de elitlerle basladik 10.30’da biraz önce gençler startiyla devam ediyoruz. Daha sonra yildizlar, minikler, ve tüm kategoriler bugün yarislari bitirecek ve aksam da yarislarin finalini gerçeklestirecegiz" dedi.

Yarismalar bugün saat 18.00’de yapilacak olan ödül töreni ile sona erecek. Yarin ise yas gruplari ve 75 yas üstü sporcularin yarislariyla devam edecek.
Kaynak: İHA