Çekmeköy'de Ranta Kurban Edilmek Istenen Parkin Alt Yapisinin Da Yetersiz Oldugu Ortaya Çikti

Çekmeköy’de, daha önce benzin istasyonuna dönüstürülmek istenen Zeki Velidi Togan Parki’nda, alt yapi ve sulama sisteminin de yeteriz oldugu ortaya çikti.

Çekmeköy'de Ranta Kurban Edilmek Istenen Parkin Alt Yapisinin Da Yetersiz Oldugu Ortaya Çikti
31 Mart Yerel seçimlerinden sonra vatandaslardan gelen istek ve talepler dogrultusunda ilçenin öncelikli sorunlarini çözmek için hizla sahaya inen Çekmeköy Belediye Baskani Orhan Çerkez, Nisan Ayi’nda belediye meclisini olaganüstü toplayip, çocuk parki ve deprem toplanma alani üzerine yapilmak istenen benzin istasyonu planini vatandasin ve mahkemelerin istedigi sekilde sonuçlandirmisti. Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Park’inda revize çalismalari yapmak isteyen belediye, parkta sulama sistemi ve yetersiz altyapi sorunuyla karsilasti.

Baskan Çerkez talimat verdi, eksikler giderilmeye baslandi

Mimar Sinan Mahallesi Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parki içerisindeki sararmis ve ömrünü tamamlayan yesil alanin yenileme çalismalarina baslayan belediye ekipleri Baskan Orhan Çerkez’in talimatiyla, yetersiz altyapi ve sulama sistemleri için de çalismalara basladi.

4 bin 200 metrekare alanda bulunan parkta 2 bin 540 metrekare alan yesil alanin sulanmasi için ISKI ile görüsülüp yeni sulama hatlari parka entegre ediliyor. Yogun sekilde devam eden çalismalar sonrasinda park olmasi gerektigi gibi yesil bir görüntüye kavusacak.

Altyapi ve sulama sistemi yok

Baskan Çerkez, "Göreve geldigimizde Cekmeköy’deki özel alanlara ve parklara büyük hassasiyet göstermemiz gerektigini biliyorduk. Mimar Sinan Mahallemizde bulunan Zeki Velidi Togan Parki’nin mahkeme kararlarina ragmen birilerine benzin istasyonu olarak verilmek istenmesi hadisesi seçim öncesi ve sonrasinda dikkatimizi çeken en büyük olaydi. Seçim sonrasi olaganüstü meclis toplantimizda bu parkin yeniden çocuklara verilmesi için çalisma baslattik. Mahkeme kararlarini bir köseye koyup, meclisimizde aldigimiz kararla bu parki ranta degil çocuklara kazandirdik. Ancak sonradan gördük ki sadece bu parkimiz degil birçok parkimizda bakim için gerekli altyapi ve sulama sistemleri kurulmamis. Ekip arkadaslarimizla görüsüp gerekli talimatlari verdik parkin sulama sistemi ve altyapisi ile ilgili çalismalari baslattik. En kisa zamanda evlatlarimizin ve komsularimizin saglikli nefes alip yürüyüp oyun oynayabilecekleri bir ortam olusturulacagiz" dedi.

Kaynak: İHA